En fullstendig ensidig mediedekning rettet inn mot å «forstå» palestinernes raseri er livsfarlig

«Palestinerne reagerte med et forståelig raseri,» skriver Pål T. Jørgensen i TV2. Det er fordi han og alle store medier i Norge gjengir Donald Trump fullstendig ensidig.
Skjermdump fra TV2.no, artikkel publisert 6. desember 2017.
Skjermdump fra TV2.no, artikkel publisert 6. desember 2017.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Er du en takknemlig leser av Miff.no, men ikke medlem? Klikk her for å registrere deg nå, og du mottar medlemsavis seks ganger i året og invitasjon til møter i ditt område m.m. Det tar kun to minutt. Takk og velkommen! Uten våre medlemmer kan vi ikke gjøre dette arbeidet!

De store norske mediene har skrevet spaltemeter på spaltemeter om USAs anerkjennelse 6. desember av Jerusalem som Israels hovedstad. President Donald Trumps tale er fordømt i harde ordelag og palestinske voldstrusler er slått opp i store overskrifter.

«Palestinerne reagerte med et forståelig raseri,» skrev journalist Pål T. Jørgensen i TV2 9. januar.

Mye tyder på at Jørgensen ikke har lest eller hørt hele Trumps tale. Jørgensen påstår: «Den amerikanske presidenten har gitt bort Jerusalem – byen med muslimenes tredje helligste sted.»

Det var ikke det Trump gjorde. Presidenten understreket i sin tale at han ikke tok stilling til hvordan suvereniteten over Jerusalem skal fordeles.

«Vi tar ikke stilling til noen sluttstatus-spørsmål, inkludert de spesifikke grensene for Israels suverenitet i Jerusalem eller løsningen for omstridte grenser. De spørsmålene må de involverte partene avklare,» sa Trump. MIFF påpekte dette til statsminister Erna Solberg allerede dagen etter talen.

Trump anerkjente også muslimers tilknytning til Jerusalem. «Jerusalem er i dag og må forbli et sted hvor jøder ber ved Vestmuren, hvor kristne vandrer på Via Dolorosa («walk the stations of the cross») og hvor muslimene ber i Al-Aqsa moskéen,» sa Trump.

I tiden etter Trumps tale har vi fulgt nøye med, og vi har i dag gjort søk i alle norske aviser. Vi har ikke sett eller funnet ett eneste mediehus som har gjengitt at Trump sa at suvereniteten over de ulike deler av Jerusalem må avklares i forhandlinger. (Den eneste som har skilt seg litt positivt ut i å slippe til en alternativ stemme i den retning er Sigurd Falkenberg Mikkelsen i NRK, dagen etter at MIFF kritiserte ham for å gjøre en stor fadese og gjengi Trump helt feil.)

Vi har heller ikke sett noen norske medier som påpeker at Trump anerkjente muslimers religiøse rettigheter i byen.

Nei, norske journalister gjengir bare det som kan bygge opp under palestinernes raseri. Det får norske kunstnere og norske prester og biskoper til å skrive under på pinlige opprop. Men det er også livsfarlig. Det bekrefter europeiske muslimers fordommer og styrker deres hat mot Israel, og gir deres voldelige ekstremister større mot til å rope krigsrop mot jøder og kaste brannbomber mot synagoger.

Til slutt er det verdt å merke seg at palestinerne har reagert mye, mye roligere på Trumps tale enn norske eksperter og redaksjoner profeterte. Rundt omkring i flere arabiske og muslimske land er det raseri og vold av helt andre grunner enn Jerusalem. Det er vold og raseri i en skala som langt overgår det palestinerne har mobilisert den siste måneden.

Kanskje palestinerne har lest Trumps tale mer nøye enn norske journalister?Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise