Flytter ambassaden til Jerusalem

USA er ikke de eneste som flytter ambassaden til den israelske hovedstaden.

Presidenten i Guatemala, Jimmy Morales, i et møte med Benjamin Netanyahu i 2016. (Foto: Haim Zach/Flickr)
Presidenten i Guatemala, Jimmy Morales, i et møte med Benjamin Netanyahu i 2016. (Foto: Haim Zach/Flickr)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Guatemalas president Jimmy Morales sier de kommer til å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem i mai i år. Flyttingen vil skje to dager etter at USA flytter sin ambassade til den israelske hovedstaden. Datoen sammenfaller med 70-årsjubileet for Israels grunnleggelse, skriver Times of Israel.

– I mai feirer vi Israels 70-årsjubileum. Etter mine instruksjoner, to dager etter USA, vil Guatemala returnere og permanent flytte sin ambassade til Jerusalem, sa Morales på AIPAC, konferansen til amerikanske Israel-venner.

I 1959 var Guatemala det første landet i verden som åpnet en ambassade i Jerusalem, men den ble senere flyttet til Tel Aviv etter at det internasjonale samfunn avviste Israels krav på Øst-Jerusalem. Siden har ingen land hatt sin ambassade i den israelske hovedstaden. Det blir det nå en endring på.

– Dette er et sterkt bevis på Guatemalas langvarige støtte til Israel. Vi er sikre på at mange andre land vi følge etter, sa Morales til 18.000 tilhørere.

I februar ble det kjent at USA flytter sin ambassade til Jerusalem allerede i mai i år. Morales sier det var USAs beslutning som til slutt overbeviste ham.

– Jeg ønsker å takke president Trump for å ha vist vei. Hans modige beslutning har inspirert oss til å gjøre det som er riktig, fortalte presidenten.

Morales sa til israelsk presse etter talen sin at Guatemala hadde vært i kontakt med flere latinamerikanske og europeiske land og oppfordret dem til å følge etter. Guatemala var det første landet etter USA som anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad den 24. desember 2017.

Forrige artikkelArgentinas landslag i fotball med Lionel Messi kommer til Israel for å spille vennskapskamp like før VM
Neste artikkelLO vil ha fagbevegelsene i andre land med på å utsulte og utarme verdens eneste jødiske stat
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -