Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Flytter ambassaden til Jerusalem

Presidenten i Guatemala, Jimmy Morales, i et møte med Benjamin Netanyahu i 2016. (Foto: Haim Zach/Flickr)
Presidenten i Guatemala, Jimmy Morales, i et møte med Benjamin Netanyahu i 2016. (Foto: Haim Zach/Flickr)
USA er ikke de eneste som flytter ambassaden til den israelske hovedstaden.

Guatemalas president Jimmy Morales sier de kommer til å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem i mai i år. Flyttingen vil skje to dager etter at USA flytter sin ambassade til den israelske hovedstaden. Datoen sammenfaller med 70-årsjubileet for Israels grunnleggelse, skriver Times of Israel.

– I mai feirer vi Israels 70-årsjubileum. Etter mine instruksjoner, to dager etter USA, vil Guatemala returnere og permanent flytte sin ambassade til Jerusalem, sa Morales på AIPAC, konferansen til amerikanske Israel-venner.

I 1959 var Guatemala det første landet i verden som åpnet en ambassade i Jerusalem, men den ble senere flyttet til Tel Aviv etter at det internasjonale samfunn avviste Israels krav på Øst-Jerusalem. Siden har ingen land hatt sin ambassade i den israelske hovedstaden. Det blir det nå en endring på.

– Dette er et sterkt bevis på Guatemalas langvarige støtte til Israel. Vi er sikre på at mange andre land vi følge etter, sa Morales til 18.000 tilhørere.

I februar ble det kjent at USA flytter sin ambassade til Jerusalem allerede i mai i år. Morales sier det var USAs beslutning som til slutt overbeviste ham.

– Jeg ønsker å takke president Trump for å ha vist vei. Hans modige beslutning har inspirert oss til å gjøre det som er riktig, fortalte presidenten.

Morales sa til israelsk presse etter talen sin at Guatemala hadde vært i kontakt med flere latinamerikanske og europeiske land og oppfordret dem til å følge etter. Guatemala var det første landet etter USA som anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad den 24. desember 2017.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart