Guatemala åpnet sin Jerusalem-ambassade

President Jimmy Morales tok turen til Israel for å innvie ambassaden.
Guatemalas president Jimmy Morales åpnet landets ambassade i Jerusalem. (Foto: Skjermdump)
Guatemalas president Jimmy Morales åpnet landets ambassade i Jerusalem. (Foto: Skjermdump)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Onsdag 16. mai åpnet Guatemala sin nye ambassade i Jerusalem. Det mellomamerikanske landet åpnet sin ambassade i Jerusalem bare to dager etter USA. Guatemalas president Jimmy Morales hadde tatt turen til Israel for å innvie ambassaden, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

– Dette er en historisk dag i det vennskapelige forholdet mellom Guatemala og Israel, sa presidenten. Videre sa han at flyttingen er et sterkt bevis på «Guatemalas langvarige støtte og solidaritet med det israelske folk.»

Det var i desember at Morales annonserte ambassadeflyttingen.

Tirsdag kveld var bymuren rundt Gamlebyen i Jerusalem fargelagt som flaggene til Guatemala, Israel og USA. Det var også en melding med en takk til president Jimmy Morales, for hans beslutning om å flytte ambassaden.

Flere prominente gjester var til stede på åpningen, blant annet USAs Israel-ambassadør David Friedman. Israels statsminister Benjamin Netanyahu takket Guatemala for at de flyttet sin ambassade til Israels hovedstad.

– Det er ikke tilfeldig at Guatemala er ett av de første landene til å åpne sin ambassade i Jerusalem. Dere er alltid blant de første, sa Netanyahu under åpningen. Guatemala var nemlig det andre landet i verden – også den gangen etter USA – til å anerkjenne opprettelsen av staten Israel i 1948.

Landet sør for Mexico, med sine drøyt 17 millioner innbyggere, var et av ni land som i FNs generalforsamling stemte imot en FN-resolusjon som fordømte USAs anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad.

– Guatemala og Israel står sammen for alltid, sa president Morales.

USA og Guatemala har nå flyttet sine ambassader til Jerusalem. Samtidig har flere land varslet at de kommer til å gjøre det samme. Når vil Norge følge etter?

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise