Guatemala åpnet sin Jerusalem-ambassade

President Jimmy Morales tok turen til Israel for å innvie ambassaden.

Guatemalas president Jimmy Morales åpnet landets ambassade i Jerusalem. (Foto: Skjermdump)
Guatemalas president Jimmy Morales åpnet landets ambassade i Jerusalem. (Foto: Skjermdump)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Onsdag 16. mai åpnet Guatemala sin nye ambassade i Jerusalem. Det mellomamerikanske landet åpnet sin ambassade i Jerusalem bare to dager etter USA. Guatemalas president Jimmy Morales hadde tatt turen til Israel for å innvie ambassaden, skriver den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

– Dette er en historisk dag i det vennskapelige forholdet mellom Guatemala og Israel, sa presidenten. Videre sa han at flyttingen er et sterkt bevis på «Guatemalas langvarige støtte og solidaritet med det israelske folk.»

Det var i desember at Morales annonserte ambassadeflyttingen.

Tirsdag kveld var bymuren rundt Gamlebyen i Jerusalem fargelagt som flaggene til Guatemala, Israel og USA. Det var også en melding med en takk til president Jimmy Morales, for hans beslutning om å flytte ambassaden.

Flere prominente gjester var til stede på åpningen, blant annet USAs Israel-ambassadør David Friedman. Israels statsminister Benjamin Netanyahu takket Guatemala for at de flyttet sin ambassade til Israels hovedstad.

– Det er ikke tilfeldig at Guatemala er ett av de første landene til å åpne sin ambassade i Jerusalem. Dere er alltid blant de første, sa Netanyahu under åpningen. Guatemala var nemlig det andre landet i verden – også den gangen etter USA – til å anerkjenne opprettelsen av staten Israel i 1948.

Landet sør for Mexico, med sine drøyt 17 millioner innbyggere, var et av ni land som i FNs generalforsamling stemte imot en FN-resolusjon som fordømte USAs anerkjennelsen av Jerusalem som Israels hovedstad.

– Guatemala og Israel står sammen for alltid, sa president Morales.

USA og Guatemala har nå flyttet sine ambassader til Jerusalem. Samtidig har flere land varslet at de kommer til å gjøre det samme. Når vil Norge følge etter?

Forrige artikkel– Hamas har skylden for dødsfallene
Neste artikkelStøre fikk svar fra Schutz
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.