Tredje ambassade åpnet i Jerusalem

Paraguay følger i fotsporene til USA og Guatemala.

Paraguays president Horacio Cartes avduker landets ambassade i Jerusalem sammen med Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Paraguays president Horacio Cartes avduker landets ambassade i Jerusalem sammen med Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

Mandag 21. mai åpnet det søramerikanske landet Paraguay sin nye ambassade i Jerusalem. De blir dermed det tredje landet til å åpnet en ambassade i Israels hovedstad i løpet av én uke. Fra før har USA og Guatemala åpnet sine ambassader i byen, skriver Times of Israel.

– Dette er en flott dag for Israel, en flott dag for Paraguay og en flott dag for vårt vennskap, sa statsminister Benjamin Netanyahu under åpningen.

Netanyahu kalte Paraguay for en ekte venn av Israel og pekte på at landet hjalp jøder med å unnslippe nazi-Tyskland og at de støttet opprettelsen av staten Israel.

– Paraguay har også tidligere, men spesielt under din ledelse, tatt et veldig modig standpunkt i internasjonale saker og nektet å støtte opp om løgnene mot Israel. Det vil vi aldri glemme, sa Netanyahu til Paraguays president Horacio Cartes, som var til stede på åpningen.

En rekke andre land har signalisert at de vurderer å gjøre det samme som USA, Guatemala og Paraguay og flytte ambassaden til Jerusalem. Blant andre har Honduras, Tsjekkia og Romania diskutert dette åpent.

Også Norge bør flytte ambassaden til Jerusalem, mener MIFF.

Forrige artikkel50 av de drepte var Hamas-medlemmer
Neste artikkelSier de har behandling som stanser kreften
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.