– Australia vil onsdag anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad

I oktober åpnet statsminister Scott Morrison også opp for å flytte ambassaden.
Den australske statsministeren Scott Morrison vil komme til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Facebook)
Den australske statsministeren Scott Morrison vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Facebook)

Ifølge australske medier vil Australia formelt anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Beslutningen vil bli ratifisert på et møte i kabinettet tirsdag, etter at landets nasjonale sikkerhetskomite godkjente det mandag. Den offisielle anerkjennelsen er ventet onsdag, skriver Jerusalem Post.

Landets ambassade vil likevel ikke bli flyttet fra Tel Aviv til Jerusalem med det første, ifølge australske medier. Årsaken skal være de økonomiske kostnadene. Det er anslått at det vil koste 1,7 milliarder kroner å flytte ambassaden. I første omgang vil det bli åpnet et konsulat i Jerusalem.

I oktober sa den nye australske statsministeren Scott Morrison at han var åpen for å flytte landet ambassade til Jerusalem. Etter at han vant valget i august ble han invitert til Jerusalem av statsminister Benjamin Netanyahu.

Synes du Norge bør gjøre som Australia? Svar i kommentarfeltet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise