– Australia vil onsdag anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad

I oktober åpnet statsminister Scott Morrison også opp for å flytte ambassaden.

Den australske statsministeren Scott Morrison vil komme til å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Facebook)
Den australske statsministeren Scott Morrison vil anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. (Foto: Facebook)

Ifølge australske medier vil Australia formelt anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Beslutningen vil bli ratifisert på et møte i kabinettet tirsdag, etter at landets nasjonale sikkerhetskomite godkjente det mandag. Den offisielle anerkjennelsen er ventet onsdag, skriver Jerusalem Post.

Landets ambassade vil likevel ikke bli flyttet fra Tel Aviv til Jerusalem med det første, ifølge australske medier. Årsaken skal være de økonomiske kostnadene. Det er anslått at det vil koste 1,7 milliarder kroner å flytte ambassaden. I første omgang vil det bli åpnet et konsulat i Jerusalem.

I oktober sa den nye australske statsministeren Scott Morrison at han var åpen for å flytte landet ambassade til Jerusalem. Etter at han vant valget i august ble han invitert til Jerusalem av statsminister Benjamin Netanyahu.

Synes du Norge bør gjøre som Australia? Svar i kommentarfeltet.

Forrige artikkelAmundsen ber Søreide forklare Norges stemmegivning i FN
Neste artikkelOppdaget nok en Hizbollah-tunnel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.