Brasils president bekrefter at landet vil flytte ambassaden til Jerusalem

Jair Bolsonaro sier det bare er et spørsmål om tid før ambassaden flyttes.

Benjamin Netanyahu var til stede under innsettelsen av Brasils president Jair Bolsonaro. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Benjamin Netanyahu var til stede under innsettelsen av Brasils president Jair Bolsonaro. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den brasilianske presidenten Jair Bolsonaro har ingen planer om å gå tilbake på valgløftet sitt om å flytte Brasils ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.

– Beslutningen er tatt. Det er bare et spørsmål om tid før det vil bli implementert, sier Bolsonaro i et intervju med TV-nettverket SBT.

Brasil er en av verdens største eksportører av halal-kjøtt til den arabiske verden. Landets kjøttbransje har vært bekymret for konsekvensene ved å flytte ambassaden til Jerusalem, men Bolsonaro avviser blankt at ambassadeflyttingen vil føre til store problemer i forholdet til arabiske land.

– Det er bare Iran som er voldsomt imot dette, forteller han i intervjuet.

63 år gamle Bolsonaro representerer en skarp dreining i brasiliansk politikk. Fra å være venstreorientert i en årrekke har landet nå gått mot høyre og stilt seg mer på linje med amerikansk politikk. Da Netanyahu besøkte landet, som den første israelske statsministeren i historien, ble han tatt varmt imot av både presidenten og landets befolkning for øvrig.

– Dette er ikke hvilket som helst land, selv om alle land er viktige. Dette er et land med nesten en kvart milliard innbyggere, en supermakt. Og de er i ferd med å gjøre radikale endringer i sitt forhold til Israel, inkludert spørsmålet om Jerusalem, sa Netanyahu før han startet reisen til Brasil.

Benjamin Netanyahu vinker til en stor folkemengde under sitt besøk til Brasil. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Benjamin Netanyahu vinker til en stor folkemengde under sitt historiske besøk til Brasil. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Forrige artikkelFem anti-israelske jødiske tenåringer arrestert for steinkasting som kostet palestinsk kvinne livet
Neste artikkelEtter en måned på rømmen ble terroristen som drepte to pågrepet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.