Jerusalem forbereder seg på snø

Det er meldt snø i den israelske hovedstaden de kommende dagene.

Jerusalem forbereder seg på snø de kommende dagene. Her fra et snøfall i 2013. (Foto: Wikimedia Commons)
Jerusalem forbereder seg på snø de kommende dagene. Her fra et snøfall i 2013. (Foto: Wikimedia Commons)

Et skikkelig vintervær er ventet å treffe Jerusalem i de kommende dagene, ifølge et værvarsel som er publisert av Jerusalem kommune. Sterk vind og lave temperaturer er ventet, og kanskje vil nedbøren komme som snø. Jerusalem-ordfører Moshe Lion sier Jerusalem nå «forbereder seg på mulighetene for snø», skriver avisen Jerusalem Post.

– I tillegg til den feiringen vi håper det vil bli, så vil snøen også kreve personlige forberedelser av byens innbyggere. Alle må opptre ansvarlig og høre på instruksjonene fra kommunen og sikkerhetsstyrkene, sier Lion.

For å være godt forberedt på et mulig snøfall har Jerusalem kommune klargjort 150 snøploger, traktorer, salt og utstyr til å holde veiene åpne.

Kommunen ber også privatpersoner forberede seg på et mulig snøfall, med å ha tilgang på oppvarming som ikke krever strøm, klippe trær og grener som ligger tett på strømledninger og andre tiltak. I tillegg vil kommunen åpne en ny nettside med løpende informasjon om endringer i offentlig transport, stengte veier, strøm og andre hendelser relatert til et eventuelt snøfall.

Det er relativt sjeldent at det legger seg snø i Jerusalem, selv om det skjer fra tid til annen. Det siste skikkelig snøfallet i byen var tilbake i 2013.

På Hermonfjellet nord i Israel har det falt én meter snø de siste dagene.

Statsminister Benjamin Netanyahu var ute og "lekte" under snøfallet i Jerusalem sist uke. Israel har vært gjennom to uker med sterk nedbør og orkan langs kysten. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu var ute og “lekte” under snøfallet i Jerusalem i 2013. Blir det mer lek i år? (Foto: GPO)
Forrige artikkelNy sjef for det israelske forsvaret
Neste artikkelNetanyahu til Iran: – Kom dere ut av Syria. Vi vil ikke slutte å angripe dere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.