Stanghelle snubler i Jerusalem

Donald Trump ga ikke anerkjennelse av Jerusalem som Israels «udelelige» hovedstad, snarere tvert imot.

Harald Stanghelle. (Foto: Inge Krossøy, NMD 2018)

Tirsdag 11. juni har Aftenposten publisert en artikkel av kommentator Harald Stanghelle om Donald Trumps fredsplan for israelere og palestinere. Stort sett er artikkelen informativ og grei, men gamleredaktøren snubler når det gjelder Jerusalem.

Stanghelle skriver: «Selv har president Trump gitt viktige bidrag til [den arabiske] forvirringens årsaker. Gjennom ensidig anerkjennelse av Jerusalem som Israels «udelelige» hovedstad og aksept av landets [Israels] anneksjon av Golan-høydene, har han gitt fra seg avgjørende forhandlingskort før noen har sett skyggen av et forhandlingsbord.»

Stanghelle kan umulig ha lest hva Trump faktisk sa om Jerusalem 6. desember 2017: «Vi tar ikke stilling til noen sluttstatus-spørsmål, inkludert de spesifikke grensene for Israels suverenitet i Jerusalem eller løsningen for omstridte grenser. De spørsmålene må de involverte partene avklare,» sa Trump.

Statsminister Erna Solberg snublet på samme måte som Stanghelle, men det var dagen etter Trumps tale. Det er mer uforståelig at en garvet pressemann kan ha så frynsete fakta halvannet år senere.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise