Stanghelle snubler i Jerusalem

Donald Trump ga ikke anerkjennelse av Jerusalem som Israels «udelelige» hovedstad, snarere tvert imot.

Harald Stanghelle. (Foto: Inge Krossøy, NMD 2018)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Tirsdag 11. juni har Aftenposten publisert en artikkel av kommentator Harald Stanghelle om Donald Trumps fredsplan for israelere og palestinere. Stort sett er artikkelen informativ og grei, men gamleredaktøren snubler når det gjelder Jerusalem.

Stanghelle skriver: «Selv har president Trump gitt viktige bidrag til [den arabiske] forvirringens årsaker. Gjennom ensidig anerkjennelse av Jerusalem som Israels «udelelige» hovedstad og aksept av landets [Israels] anneksjon av Golan-høydene, har han gitt fra seg avgjørende forhandlingskort før noen har sett skyggen av et forhandlingsbord.»

Stanghelle kan umulig ha lest hva Trump faktisk sa om Jerusalem 6. desember 2017: «Vi tar ikke stilling til noen sluttstatus-spørsmål, inkludert de spesifikke grensene for Israels suverenitet i Jerusalem eller løsningen for omstridte grenser. De spørsmålene må de involverte partene avklare,» sa Trump.

Statsminister Erna Solberg snublet på samme måte som Stanghelle, men det var dagen etter Trumps tale. Det er mer uforståelig at en garvet pressemann kan ha så frynsete fakta halvannet år senere.

Forrige artikkelRegjeringen avviste våpensalg til Israel, men selger våpen til andre land i krig
Neste artikkelGantz tror få ord skal gi seier
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.