Israels begrunnelse for å rive ulovlig oppførte bygninger i det sør-østlige Jerusalem

Israelsk høyesterett har bestemt at 10 ulovlig oppførte bygninger i det sør-østlige Jerusalem kan rives. Det ble gjort i morges.

Bildet viser israelske sikkerhetsstyrker som river ulovlig oppførte bygninger mandag 22. juli. (Skjermdump fra Twitter)

Strategi- og sikkerhetsminister Gilad Erdan (Likud) kom i formiddag med følgende uttalelse i forbindelse med at israelsk politi og soldater i morges rev 10 ulovlig oppførte palestinsk-eide bygninger i Wadi Al Hummus i nabolaget Sur Baher i Jerusalem.

“Dagens nedrivning av de ulovlige og hovedsakelig ubebodde bygningene i Wadi Al Hummus i landsbyen Sur Bahir, Jerusalem, ble godkjent av Israelsk høyesterett, som avsa en kjennelse om at de illegale bygningene utgjør en alvorlig sikkerhetstrussel, og kan gi dekning for selvmordsbombere og andre terrorister til å skjule seg blant sivilbefolkningen, og dermed sette både sivile og sikkerhetsstyrkers liv i stor fare. Rettens kjennelse er utvetydig om at de som oppførte husene i nærheten av sikkerhetsbarrieren, visste at det var forbudt å bygge i dette området, og at de dermed tok loven i egne hender.”

Sikkerhetsminister Gilad Erdan støtter en avkriminalisering av cannabisbruk. (Foto: Ben Kelmer/Flickr)
Strategi- og sikkerhetsminister Gilad Erdan. (Foto: Ben Kelmer/Flickr)

Størsteparten av Sur Baher ligger i Israel, mens Wadi Al Hummus ligger utenfor bygrensen, og er dermed en del av Vestbredden. Selv om Wadi Al Hummus er på den israelske siden av sikkerhetsbarrieren, tar de palestinske selvstyremyndighetene ansvar for innbyggerne der, skriver Times of Israel.

Palestinske myndigheter protesterer på avgjørelsen. I en uttalelse fra PA-president Mahmoud Abbas’ kontor heter det: “Ansvaret for denne alvorlige opptrappingen hviler på Israel. Dette er en del av “århundrets avtale”, som har til hensikt å avslutte den palestinske saken.”

Forrige artikkelHer er folkets dom over NRKs Israel-dekning – eksklusiv meningsmåling
Neste artikkelTagg et NRK-svin eller noen som ser på NRK
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.