Grønt lys for kontroversiell taubane i Jerusalem

Hvis prosjektet blir fullført kan man ta taubane inn til Gamlebyen.

Et illustrasjonsbilde av den planlagte taubanen i Jerusalem. (Foto: Jerusalem Development Authority)

Bolig- og bygningsdepartementet i Israel har godkjent et omstridt taubane-prosjekt som skal gjøre det enklere for turister å besøke Vestmuren i Gamlebyen i Jerusalem. Når taubanen står klar kan den transportere 3000 mennesker i timen til det hellige stedet og populære turistmålet. Rundt 135.000 personer besøker Vestmuren i uken, skriver Jerusalem Post.

Finansminister Moshe Kahlon sier prosjektet ikke bare handler om transport og turisme, men at det også handler om å gjøre området tilgjengelig for alle. Etter at jøder har ventet på Vestmuren i 2000 år, så er det synd om det er fremkommeligheten som forhindrer folk i å besøke stedet, mener Kahlon.

Ze’ev Elkin, minister med ansvaret for Jerusalem, sier «dette er et strategisk prosjekt for å promotere turisme i Gamlebyen. Steg for steg gjør vi en visjon om til en ny realitet».

Men taubanen er omstridt og flere er kritiske til planene. Organisasjonen Emek Shaveh, som jobber med å bevare kulturminner, er motstandere av prosjektet. Leder Jonathan Mizrachi sier de planlegger å anke avgjørelsen til Høyesterett. De mener et prosjekt av så stor betydning ikke kan godkjennes av dagens regjering, siden det kun er en overgangsregjering.

UNESCO prøver å undergrave Israels tilknytning til Jerusalem. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)
Vestmuren er et populær turistmål. Nå kan det bli taubane inn hit. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)
Forrige artikkelGjenopplev MIFF Forum 2019
Neste artikkelHer står den mektige fagforeningslederen og smiler mens Israel er slettet fra kartet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.