Grønt lys for kontroversiell taubane i Jerusalem

Hvis prosjektet blir fullført kan man ta taubane inn til Gamlebyen.
Et illustrasjonsbilde av den planlagte taubanen i Jerusalem. (Foto: Jerusalem Development Authority)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Bolig- og bygningsdepartementet i Israel har godkjent et omstridt taubane-prosjekt som skal gjøre det enklere for turister å besøke Vestmuren i Gamlebyen i Jerusalem. Når taubanen står klar kan den transportere 3000 mennesker i timen til det hellige stedet og populære turistmålet. Rundt 135.000 personer besøker Vestmuren i uken, skriver Jerusalem Post.

Finansminister Moshe Kahlon sier prosjektet ikke bare handler om transport og turisme, men at det også handler om å gjøre området tilgjengelig for alle. Etter at jøder har ventet på Vestmuren i 2000 år, så er det synd om det er fremkommeligheten som forhindrer folk i å besøke stedet, mener Kahlon.

Ze’ev Elkin, minister med ansvaret for Jerusalem, sier «dette er et strategisk prosjekt for å promotere turisme i Gamlebyen. Steg for steg gjør vi en visjon om til en ny realitet».

Men taubanen er omstridt og flere er kritiske til planene. Organisasjonen Emek Shaveh, som jobber med å bevare kulturminner, er motstandere av prosjektet. Leder Jonathan Mizrachi sier de planlegger å anke avgjørelsen til Høyesterett. De mener et prosjekt av så stor betydning ikke kan godkjennes av dagens regjering, siden det kun er en overgangsregjering.

UNESCO prøver å undergrave Israels tilknytning til Jerusalem. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)
Vestmuren er et populær turistmål. Nå kan det bli taubane inn hit. (Foto: Florent Lamoureux/Flickr)


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise