Her kan USAs nye ambassade komme

Jerusalem-kommune har gitt grønt lys for bygging av ny amerikansk ambassade.

Dette er en av tomtene som er aktuell plassering for den amerikanske ambassaden. (Foto: Jerusalem kommune)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Jerusalem-kommune har gitt grønt lys til bygging av et nytt og permanent hovedkvarter for USAs Israel-ambassade. Den amerikanske ambassaden ble flyttet fra Tel Aviv til Jerusalem i mai 2018, men foreløpig holder de bare til i midlertidige lokaler i et amerikansk konsulat, skriver Jerusalem Post.

– USAs ambassade har i dag fått grønt lys av Jerusalem kommune. I løpet av seks måneder vil vi gå videre til de avanserte stadiene av prosjektet, og med Guds hjelp, om noen få år vil vi kunne innvie en permanent amerikansk ambassade i Israels hovedstad, sier Jerusalem-ordfører Moshe Lion.

Det var en historisk beslutning av USA å flytte ambassaden til Jerusalem. For øyeblikket er to tomter i Jerusalem aktuelle for bygging av den nye ambassaden. En endelig beslutning er ventet å bli tatt i løpet av få måneder.

Forrige artikkelPalestiner som konverterte til jødedom løslatt etter to måneder i fengsel
Neste artikkelIsraeler angrepet og slått bevisstløs i Paris fordi han snakket hebraisk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.