Håper å skape 10.000 arbeidsplasser i «Silicon Wadi»

- En revolusjon for Øst-Jerusalem, sier ordfører Moshe Lion.
Slik kan det bli i Øst-Jerusalem om noen år hvis Silicon Wadi-prosjektet blir gjennomført. (Foto: Illustrasjonsfoto)

Nylig kunngjorde Jerusalem kommune at første del av «Silicon Wadi»-prosjektet er i gang. Det er et initiativ for å etablere industri- og forretningsområder i den østlige delen av byen og styrke den arabiske befolkningens tillit til lokale myndigheter, skriver avisen Israel Hayom.

– Vi tar et steg mot å implementere en historisk plan øst i byen og bringe store økonomiske nyheter til Jerusalem og Øst-Jerusalem spesielt, ved å øke sysselsettingen innen høyteknologi, sier Jerusalem-ordfører Moshe Lion.

Prosjektet innebærer utvikling av rundt 200.000 kvadratmeter med næringsareal, med hovedvekt på høyteknologi, handel og hotell. Et av målene med initiativet er å skape 10.000 arbeidsplasser i Øst-Jerusalem, øke andelen kvinner fra Øst-Jerusalem i arbeidsmarkedet og øke støtten til det israelske skolepensum på skolene i Øst-Jerusalem.

– Vi vil sørge for å inkludere de ledende selskapene på markedet og den beste arbeidskraften i Øst-Jerusalem. Vi vil koordinere våre organer for planlegging, sysselsetting og opplæring og skape en ekte revolusjon ved å fremme håp i Øst-Jerusalem, sier byens ordfører.

Jerusalem kommune jobber også med et annet prosjekt for å gjøre 13 lokale gater i Øst-Jerusalem om til gågater, som skal få mennesker til å hygge seg og tilbringe mer tid i gatene. Dette skal hjelpe bedriftene i dette området.

Her er en illustrasjonsvideo som viser «Silicon Wadi»-prosjektet:

https://www.facebook.com/0202english/videos/3243742905851225/

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise