Tsjekkia åpnet ambassadekontor i Jerusalem

Blir dermed det andre EU-landet med diplomatisk kontor i den israelske hovedstaden.
Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi (t.v.) og Tsjekkias statsminister Andres Babiš ved åpningen av ambassadekontoret.

Den tsjekkiske republikk åpnet ambassadekontor i Jerusalem torsdag 11. mars. Den tsjekkiske statsministeren Andres Babis og den israelske utenriksministeren Gabi Ashkenazi deltok på åpningsseremonien.

– Vi holder vårt løfte, sa Babis da han klippet snoren utenfor ambassadekontoret, skriver nettavisen Times of Israel.

Tsjekkia vil fortsatt beholde ambassaden i Tel Aviv, men kontoret i Jerusalem får fullverdig diplomatisk status med permanent stab. Kontoret vil håndtere alt fra politikk og økonomisk samarbeid til ulike konsulære oppdrag.

Det tsjekkiske utenriksdepartementet annonserte planene om et ambassadekontor i desember. Tsjekkia blir det andre EU-medlemslandet, etter Ungarn, som åpner et diplomatisk kontor i den israelske hovedstaden.

Ashkenazi sa åpningen «var nok et bevis på dybden og omfanget av vennskapet vi deler med det tsjekkiske folk, den tsjekkiske republikk og regjering». Israels sikkerhetsminister Amir Ohana, som representerte statsminister Benjamin Netanyahu under åpningen, omtale det som en historisk begivenhet og sa det «ville styrke israelsk-tsjekkiske forhold».

Tsjekkias sosialdemokratiske president Miloš Zeman har vært forkjemper for å flytte landets ambassade til Jerusalem. Han mener europeiske politikere er feige som ikke tør å flytte ambassadene sine til den israelske hovedstaden.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise