– Ambassaden vår forblir i Jerusalem

Bøyer ikke av for presset fra den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan.
Israels utenriksminister Gabi Ashkenazi (t.h.) avduker et skilt som vil stå ved Kosovos ambassade i Jerusalem. (Foto: GPO)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Kosovos nye utenriksminister Donika Gervalla sier etableringen av en ambassade i Jerusalem er «en endelig beslutning». Hun avviser press fra den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan om at Kosovos nye regjering må revurdere å etablere en ambassade i Jerusalem, skriver Times of Israel.

Jeg mener at spørsmålet rundt vår ambassade i Israel er endelig avklart. Hvorfor er det endelig avklart? Fordi jeg mener at vi ikke kan involvere oss i et diplomatisk eventyr og revurdere noe som allerede er bestemt, sier hun.

Kosovo etablerte diplomatiske forbindelser til Israel den 1. februar og ble i mars det første europeiske landet, og det første landet med muslimsk majoritet, til å etablere en ambassade i den vestlige delen av Jerusalem.

Nylig fikk Kosovo en ny regjering og den tyrkiske presidenten sendte i den anledning et brev til den nye statsministeren Albin Kurti, hvor han ba landet om å revurdere ambassaden i Jerusalem. Erdogan advarte om at det kunne skade relasjonene mellom dem, men Kosovo nekter å bøye av for presset.

Utenriksminister Gervalla sier Kosovo ønsker å styrke båndene til Israel, men at de også ønsker å ha «et godt vennskap og gode bånd til de palestinske myndighetene».

Fra før er det kun USA og Guatemala som har sin ambassade i Jerusalem, men flere land har åpnet opp for å flytte sine ambassader fra Tel Aviv til den israelske hovedstaden. Ungarn og Tsjekkia har ambassadekontor i byen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise