Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hundrevis skadet under Jerusalemdagen

Hundrevis av palestinske steinkaster har barrikadert seg i og rundt Al-Aqsa-moskeen, hvor de kaster stein mot politiet. (Foto: Twitter)
Steinkastere gikk til angrep på israelsk politi og på israelske sivile.

Mandag ettermiddag er 300 palestinere og over 20 israelske politifolk skadet i voldsomme opptøyer i Jerusalem. Flere hundre demonstranter har barrikadert seg i og rundt Al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden, hvor de kaster steiner og skyter fyrverkeri mot israelsk politi, skriver Times of Israel.

Også sivile i og rundt området har blitt skadet i opptøyene. Blant annet ble en sju måneder gammel israelsk baby skadet da bilen hun befant seg i ble angrepet av steinkastere. Flere bilister i Jerusalem opplevde å bli angrepet.

Samtidig som det er store opptøyer på Tempelhøyden og andre steder i Jerusalem feirer tusenvis av mennesker Jerusalemdagen i byen. Det er en israelsk helligdag for å minnes gjenforeningen av Jerusalem i 1967. Det fryktes at det vil bli enda mer bråk og uro når tusenvis av israelere vil marsjere gjennom byen for å feire dagen.

Generalmajor Ghassan Alian, som har ansvaret for militærets kontakt med palestinerne, har forsøkt å dempe spenningen i byen med å love palestinerne at Israel vil passe på at alle vil ha frihet til å utøve sin religion i Jerusalem. Samtidig kritiserer han dem som bruker Al-Aqsa og andre steder til opptøyer og vold.

– Noen av de involverte tror oppriktig at de beskytter hellige steder, men fakta er at de skjender dem, sier Alian, som mener palestinske myndigheter, Hamas og andre aktører bidrar til å kaste bensin på flammene.

– De involverte blir oppviglet og brukt kynisk av dem som ønsker å eskalere situasjonen og sette området i brann, ved å bruke voldelig og inflammatorisk språk i sosiale medier og i media, sier den israelske generalmajoren.

Også gjennom hele helgen har det vært svært urolig i Israel. I tillegg til opptøyer og steinkasting har det vært rakettangrep, terrorangrep og brannterror.

Bilder i sosiale medier vise hvordan palestinerne natt til mandag hadde samlet opp store mengder med stein i og rundt Al-Aqsa-moskeen:


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart