Hundrevis skadet under Jerusalemdagen

Steinkastere gikk til angrep på israelsk politi og på israelske sivile.
Hundrevis av palestinske steinkaster har barrikadert seg i og rundt Al-Aqsa-moskeen, hvor de kaster stein mot politiet. (Foto: Twitter)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Mandag ettermiddag er 300 palestinere og over 20 israelske politifolk skadet i voldsomme opptøyer i Jerusalem. Flere hundre demonstranter har barrikadert seg i og rundt Al-Aqsa-moskeen på Tempelhøyden, hvor de kaster steiner og skyter fyrverkeri mot israelsk politi, skriver Times of Israel.

Også sivile i og rundt området har blitt skadet i opptøyene. Blant annet ble en sju måneder gammel israelsk baby skadet da bilen hun befant seg i ble angrepet av steinkastere. Flere bilister i Jerusalem opplevde å bli angrepet.

Samtidig som det er store opptøyer på Tempelhøyden og andre steder i Jerusalem feirer tusenvis av mennesker Jerusalemdagen i byen. Det er en israelsk helligdag for å minnes gjenforeningen av Jerusalem i 1967. Det fryktes at det vil bli enda mer bråk og uro når tusenvis av israelere vil marsjere gjennom byen for å feire dagen.

Generalmajor Ghassan Alian, som har ansvaret for militærets kontakt med palestinerne, har forsøkt å dempe spenningen i byen med å love palestinerne at Israel vil passe på at alle vil ha frihet til å utøve sin religion i Jerusalem. Samtidig kritiserer han dem som bruker Al-Aqsa og andre steder til opptøyer og vold.

– Noen av de involverte tror oppriktig at de beskytter hellige steder, men fakta er at de skjender dem, sier Alian, som mener palestinske myndigheter, Hamas og andre aktører bidrar til å kaste bensin på flammene.

– De involverte blir oppviglet og brukt kynisk av dem som ønsker å eskalere situasjonen og sette området i brann, ved å bruke voldelig og inflammatorisk språk i sosiale medier og i media, sier den israelske generalmajoren.

Også gjennom hele helgen har det vært svært urolig i Israel. I tillegg til opptøyer og steinkasting har det vært rakettangrep, terrorangrep og brannterror.

Bilder i sosiale medier vise hvordan palestinerne natt til mandag hadde samlet opp store mengder med stein i og rundt Al-Aqsa-moskeen:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise