Fjerde land har åpnet ambassade i Jerusalem

Det mellomamerikanske landet følger etter USA, Guatamala og Kosovo.
Her klipper Israels statsminister Naftali Bennett og Honduras president Juan Orlando Hernández snoren som markerer åpningen av Honduras ambassade i den israelske hovedstaden Jerusalem. (Foto: Kobi Gideon/GPO)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det mellomamerikanske landet Honduras hadde offisiell åpning av sin nye ambassade i Jerusalem torsdag 24. juni. Til stede var Israels statsminister Naftali Bennett og den honduriske presidenten Juan Orlando Hernández.

– Mr. president, du er en ekte venn av Israel, sa Bennett til Hernández like før innvielsesseremonien i Technological Park i Malha-nabolaget i Jerusalem.

– Det jødiske folket har et langt minne og du vil bli husket i historiebøkene som en som gjorde en modig og rettferdig gjerning for staten Israel, sa han.

Hernández fortalte at han besøkte Israel for første gang for 30 år siden at det var en opplevelse som endret livet hans. Han pekte også på at Honduras er et av landene som oftest stemmer mot anti-israelske resolusjoner i FN.

Også Honduras utenriksminister Lisandro Rosales deltok på åpningen.

Honduras er det fjerde landet til å åpne en ambassade i Israels hovedstad Jerusalem, etter USA, Guatemala og Kosovo. I tillegg har EU-landene Tsjekkia og Ungarn ambassadekontor i byen. Tsjekkia åpnet sitt ambassadekontor tidligere i år.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise