Jordanere kastet sko og steiner og jaget jødiske turister fra landsbyen

En gruppe jødiske turister ble nylig angrepet og jaget fra turiststedet Kerak i Jordan. – Folket i Jordan aksepterer ikke at jøder kommer til vårt land, sier Salem Jeradat, en lokal grønnsakshandler til Al-Jazeera.

Skjermdump fra den arabisk-språklige nettsiden til Al-Jazeera, kjørt gjennom Google Translate.
Skjermdump fra den arabisk-språklige nettsiden til Al-Jazeera, kjørt gjennom Google Translate.

Den jordanske nettavisen Jordanzad.com skriver at hendelsen fant sted mandag ettermiddag. Al-Jazeeras arabisk-språklige nettsted skriver at det skjedde søndag kveld. Begge mediers rapporter samsvarer imidlertid når det gjelder hva som skjedde.

Legg merke til at begge medier bruker uttrykket “jøder”, ikke israelere eller zionister. De lokale innbyggernes hat retter seg mot jøder som folk og religiøs gruppe.

Den lokale grønnsakshandleren Salem Jeradat forteller til Al-Jazeera hva som skjedde. Til sin overraskelse oppdaget han jødiske menn og kvinner i landsbyen som var kledd som religiøse jøder. De skal blant annet ha båret “provoserende hatter” som identifiserte dem som jøder, skriver Jordanzad.com.

Jeradat skal ha vært den første som kastet skoene sin etter jødene.

– Andre innbyggere i landsbyen kastet også sko og steiner, og vi jaget dem fra landsbyen umiddelbart, sier Jeradat.

– Folket i Jordan aksepterer ikke at jøder kommer til vårt  land, og Wadi Araba-avtalen mellom Jordan og den zionistiske enhet [fredsavtalen mellom Jordan og Israel] gjelder ikke for oss, legger han til.

Jeradat forteller at innbyggerne i landsbyen er stolte av hva de gjorde, og de har forpliktet seg selv på å forhindre alle jøder fra å komme tilbake til sin landsby.

Forrige artikkelBarak innrømmer at Israel har et “cyberprogram”
Neste artikkelMangelfull ytringsfrihet for pro-israelsk skribent
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.