Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu i hemmelig Syria-møte i Jordan

Statsminister Benjamin Netanyahu (f.v.) og Jordans kong Abdullah II under et tidligere møte i Amman. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu (f.v.) og Jordans kong Abdullah II under et tidligere møte i Amman. (Foto: GPO)
Arabisk London-avis hevder statsminister Benjamin Netanyahu skal ha møtt kong Abdullah i Jordan, for å spørre om lov til å angripe Syrias lagere med kjemiske våpen.

To ganger denne høsten skal Israels statsminister Benjamin Netanyahu ha sendt representanter fra Mossad til Amman, for å få Jordans velsignelse til å bombe en rekke lagere for kjemiske våpen i Syria. Begge de to nabolandene frykter konflikten kan spre seg over deres egne landegrenser, dersom slike våpen blir tatt i bruk av Bashar Assad-regimet mot sivilbefolkningen. Netanyahu skal imidlertid ha fått nei fra kong Abdullah i begge tilfeller.

Derfor reiste han personlig til den jordanske hovedstaden for å overbevise landets statsoverhode om å skifte mening, melder Al-Quds Al-Arabi. En israelsk diplomat bekrefter også opplysningene til Ha’aretz. Men Jordan skal ha sagt nei til luftangrep, av frykt for sivile tap og miljømessige konsekvenser. De ville heller ikke støtte en bakkeoperasjon, også av frykt for sivile tap og de enorme summene en slik invasjon koster. Abdullah er også redd for hva det kan gjøre med maktbalansen i Midtøsten.

På amerikanernes linje
Netanyahu uttalte søndag at han frykter de kjemiske våpen som Syria besitter, kan bli brukt mot Israel i en desperat situasjon.

– Vi gjennomfører ulike tiltak for å forberede oss på de altomfattende endringene som skjer her. Det er nesten dramatiske hendelser i Syria hver dag. Vi arbeider sammen med USA, det internasjonale samfunnet og gjennomfører nødvendige tiltak for å forberede oss på mulige forandringer. Da særlig med tanke på det sensitive våpensystemet Assad besitter, hevdet han under regjeringsmøtet.

Minister for strategiske saker, Moshe Ya’alon, sier USA også forbereder seg på en situasjon der ikke-konvensjonelle våpen står i fare for å havne i «uansvarlige hender». I såfall vil også amerikanerne gjennomføre militære tiltak, uten at han kan svare på om det vil skje gjennom en bakkeinvasjon eller ikke.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart