Ytringsfriheten på retur i Jordan

Myndighetene i Jordan har gått til aksjon mot internettmedier og blokkert 304 sider.

Denne nettsiden, AmmanNet, er ikke tilgjengelig lenger i hjemlandet Jordan. (Foto: Skjermdump fra AmmanNet.net)
Denne nettsiden, AmmanNet, er ikke tilgjengelig lenger i hjemlandet Jordan. (Foto: Skjermdump fra AmmanNet.net)

De 304 nyhetsnettstedene har offisielt blitt lagt ned fordi de ikke har lisens fra myndighetene. 102 andre nettsteder skal fortsatt operere fordi de har slik lisens, eller fordi de har søkt om å få det, melder nyhetsbyrået Associated Press og Times of Israel.

– Regjeringen straffer det jordanske folket, ved å  forhindre dem fra å lese nyheter om utvikling som har med dem å gjøre. Vi nekter å la oss skremme til taushet. Staten legger munnkurv på sine kritikerne, sier Daoub Kuttab, lederen for den blokkerte nettsiden AmmanNet.

Jordan har et statlig pressekontor som alle medier er forpliktet til å registrere seg ved. Alle må ha en redaktør som blir holdt ansvarlig for innholdet. Selv om den arabiske våren ikke har rammet Jordan like hardt som andre steder i Midtøsten, har det vært arrangert store protestaksjoner mot en manglende sosialpolitikk.

Forrige artikkelGoogle Glass kan gi hjelp til å leve kosher
Neste artikkelBayit Yehudi stiller seg bak David Stav
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no