Ytringsfriheten på retur i Jordan

Myndighetene i Jordan har gått til aksjon mot internettmedier og blokkert 304 sider.
Denne nettsiden, AmmanNet, er ikke tilgjengelig lenger i hjemlandet Jordan. (Foto: Skjermdump fra AmmanNet.net)
Denne nettsiden, AmmanNet, er ikke tilgjengelig lenger i hjemlandet Jordan. (Foto: Skjermdump fra AmmanNet.net)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

De 304 nyhetsnettstedene har offisielt blitt lagt ned fordi de ikke har lisens fra myndighetene. 102 andre nettsteder skal fortsatt operere fordi de har slik lisens, eller fordi de har søkt om å få det, melder nyhetsbyrået Associated Press og Times of Israel.

– Regjeringen straffer det jordanske folket, ved å  forhindre dem fra å lese nyheter om utvikling som har med dem å gjøre. Vi nekter å la oss skremme til taushet. Staten legger munnkurv på sine kritikerne, sier Daoub Kuttab, lederen for den blokkerte nettsiden AmmanNet.

Jordan har et statlig pressekontor som alle medier er forpliktet til å registrere seg ved. Alle må ha en redaktør som blir holdt ansvarlig for innholdet. Selv om den arabiske våren ikke har rammet Jordan like hardt som andre steder i Midtøsten, har det vært arrangert store protestaksjoner mot en manglende sosialpolitikk.


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise