Underskriftsaksjon: Krev at Jordan utleverer terroristen som drepte Malki og 14 andre

Underskriftskampanje krever at Ahlam Tamimi utleveres til USA så hun kan få den straffen hun fortjener.
Malki Roth (15) ble drept sammen med 14 andre israelere i terrorangrepet mot pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem 9. august 2001. Dine skattepenger blir indirekte brukt til å belønne mannen som laget terrorbomben med 9000 kroner i måneden. (Foto: Privat)
Malki Roth (15) ble drept sammen med 14 andre israelere i terrorangrepet mot pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem 9. august 2001. (Foto: Privat)

Onsdag 9. august er det 19 år siden den 29 år gamle palestinske selvmordsterroristen Izz Al-Din Al-Masri gikk inn på restaurant Sbarro i Jerusalem med en gitarkasse på ryggen. Men det var ikke vakre toner han bar med seg, men eksplosiver som brakte død og lemlestelse. Bomben på 5-10 kilo eksplosiver inneholdt også spiker, skruer og bolter for å gjøre maksimal skade. Terroraksjonen er også blitt omtalt som Sbarro-massakren.

Da han utløste bomben drepte den kraftige eksplosjonen 13 israelere, en gravid amerikansk kvinne og en brasiliansk kvinne. Sju av de drepte var barn. 130 andre personer ble skadet.

Det var den palestinske kvinnen Ahlam Tamimi som ledet selvmordsbomberen til restaurant Sbarro. Den lå i et travelt område i sentrum av Jerusalem, og var full av gjester da de to terroristene ankom. Tamimi forlot stedet før Al-Masri utløste bomben, men hun fortalte senere at hun og andre palestinere applauderte og følte stor glede da de fikk høre at mange israelere var blitt drept. Tamimi var fengslet i Israel, men i 2011 ble hun løslatt i en fangeutveksling som involverte den israelske soldaten Gilad Shalit.

Ett av ofrene var den 15 år gamle israelske jenta Malki Roth. MIFF har tidligere fortalt at mannen som laget bomben, Abdullah Barghouti, får tildelt 9000 kroner i måneden i belønning fra de palestinske selvstyremyndighetene, og at terrorlønnen er finansiert av Norge. (Etter at MIFF skrev artikkelen er det grunn til å tro at den månedlige utbetalingen har økt.)

Inntil i dag er Tamimi stolt av det hun gjorde. I Jordan er hun en kjent tv-personlighet og stjerne i sosiale medier. (Tamimi er forøvrig nær slektning av jentene som Operasjon Dagsverk og KFUK-KFUM Global brukte som ikoner for pengeinnsamlingen blant norske skoleelever høsten 2018.)

Malkis foreldre, som også er amerikanske statsborgere, har nå satt i gang en underskriftskampanje for å kreve Tamimi utlevert fra Jordan til USA for straffeforfølgelse.

Klikk her for å sette ditt navn på underskriftsaksjonen for å støtte deres krav.

Her er en takk fra Malkis far til MIFF for å spre underskriftsaksjonen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelGir penger til over én million israelere
Neste artikkelMillioner av israelere uten tilgang på bomberom
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise