Underskriftsaksjon: Krev at Jordan utleverer terroristen som drepte Malki og 14 andre

Underskriftskampanje krever at Ahlam Tamimi utleveres til USA så hun kan få den straffen hun fortjener.

Malki Roth (15) ble drept sammen med 14 andre israelere i terrorangrepet mot pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem 9. august 2001. Dine skattepenger blir indirekte brukt til å belønne mannen som laget terrorbomben med 9000 kroner i måneden. (Foto: Privat)
Malki Roth (15) ble drept sammen med 14 andre israelere i terrorangrepet mot pizzarestauranten Sbarro i Jerusalem 9. august 2001. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Onsdag 9. august er det 19 år siden den 29 år gamle palestinske selvmordsterroristen Izz Al-Din Al-Masri gikk inn på restaurant Sbarro i Jerusalem med en gitarkasse på ryggen. Men det var ikke vakre toner han bar med seg, men eksplosiver som brakte død og lemlestelse. Bomben på 5-10 kilo eksplosiver inneholdt også spiker, skruer og bolter for å gjøre maksimal skade. Terroraksjonen er også blitt omtalt som Sbarro-massakren.

Da han utløste bomben drepte den kraftige eksplosjonen 13 israelere, en gravid amerikansk kvinne og en brasiliansk kvinne. Sju av de drepte var barn. 130 andre personer ble skadet.

Det var den palestinske kvinnen Ahlam Tamimi som ledet selvmordsbomberen til restaurant Sbarro. Den lå i et travelt område i sentrum av Jerusalem, og var full av gjester da de to terroristene ankom. Tamimi forlot stedet før Al-Masri utløste bomben, men hun fortalte senere at hun og andre palestinere applauderte og følte stor glede da de fikk høre at mange israelere var blitt drept. Tamimi var fengslet i Israel, men i 2011 ble hun løslatt i en fangeutveksling som involverte den israelske soldaten Gilad Shalit.

Ett av ofrene var den 15 år gamle israelske jenta Malki Roth. MIFF har tidligere fortalt at mannen som laget bomben, Abdullah Barghouti, får tildelt 9000 kroner i måneden i belønning fra de palestinske selvstyremyndighetene, og at terrorlønnen er finansiert av Norge. (Etter at MIFF skrev artikkelen er det grunn til å tro at den månedlige utbetalingen har økt.)

Inntil i dag er Tamimi stolt av det hun gjorde. I Jordan er hun en kjent tv-personlighet og stjerne i sosiale medier. (Tamimi er forøvrig nær slektning av jentene som Operasjon Dagsverk og KFUK-KFUM Global brukte som ikoner for pengeinnsamlingen blant norske skoleelever høsten 2018.)

Malkis foreldre, som også er amerikanske statsborgere, har nå satt i gang en underskriftskampanje for å kreve Tamimi utlevert fra Jordan til USA for straffeforfølgelse.

Klikk her for å sette ditt navn på underskriftsaksjonen for å støtte deres krav.

Her er en takk fra Malkis far til MIFF for å spre underskriftsaksjonen.

Forrige artikkelGir penger til over én million israelere
Neste artikkelMillioner av israelere uten tilgang på bomberom
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.