Israel eller Falastin?

Hva vil skje dersom Israels nasjonalforsamling skulle fjerne alle referanser til Israel som en jødisk stat?
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Shlomo Avineri, som tilhører moderat venstreside i israelsk politikk, har skrevet en dyster visjon om hva som vil kunne skje i framtiden dersom Israels nasjonalforsamling, i ønske om å fremme like rettigheter for alle innbyggere, skulle vedta å fjerne alle referanser til Israel som en jødisk stat.

  • “Jøde” og “araber” blir fjernet fra ID-kortene, nå er alle bare “israelere”.
  • Bildet av Theodor Herzl, den politiske zionismens far, blir fjernet fra Knesset.
  • En arabisk Knesset-representant foreslår å endre statsemblemet, flagget og nasjonalsangen, som alle har jødiske symboler.
  • Det blir snakket om å legge ned Jødisk Nasjonalfond.
  • “Israels Gud” må ikke lenger nevnes i jødiske bønner, da det går imot ånden i loven om at Israel er et land for alle sine innbyggere, påpeker arabiske talsmenn.
  • Uttrykket “Israels land” må også ut av jødisk historieskrivning.

Avineri avslutter sin framtidsskisse slik:

“En jødisk venstreaktivist som støttet tiltakene som ledet til den nye lovgivningen vender seg mot en leder for en arabisk organisasjon og spør: ‘Vi gjorde slik dere ønsket, og dere er fortsatt ikke fornøyd. Hva må vi kalle dette landet slik at dere virkelig føler dere likeverdige?’ Med et bredt smil svarer lederen for den arabiske organisasjonen: ‘Hva er problemet? Det virkelige navnet var og vil alltid være: Falastin.'”

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise