Israel eller Falastin?

Hva vil skje dersom Israels nasjonalforsamling skulle fjerne alle referanser til Israel som en jødisk stat?

Shlomo Avineri, som tilhører moderat venstreside i israelsk politikk, har skrevet en dyster visjon om hva som vil kunne skje i framtiden dersom Israels nasjonalforsamling, i ønske om å fremme like rettigheter for alle innbyggere, skulle vedta å fjerne alle referanser til Israel som en jødisk stat.

  • “Jøde” og “araber” blir fjernet fra ID-kortene, nå er alle bare “israelere”.
  • Bildet av Theodor Herzl, den politiske zionismens far, blir fjernet fra Knesset.
  • En arabisk Knesset-representant foreslår å endre statsemblemet, flagget og nasjonalsangen, som alle har jødiske symboler.
  • Det blir snakket om å legge ned Jødisk Nasjonalfond.
  • “Israels Gud” må ikke lenger nevnes i jødiske bønner, da det går imot ånden i loven om at Israel er et land for alle sine innbyggere, påpeker arabiske talsmenn.
  • Uttrykket “Israels land” må også ut av jødisk historieskrivning.

Avineri avslutter sin framtidsskisse slik:

“En jødisk venstreaktivist som støttet tiltakene som ledet til den nye lovgivningen vender seg mot en leder for en arabisk organisasjon og spør: ‘Vi gjorde slik dere ønsket, og dere er fortsatt ikke fornøyd. Hva må vi kalle dette landet slik at dere virkelig føler dere likeverdige?’ Med et bredt smil svarer lederen for den arabiske organisasjonen: ‘Hva er problemet? Det virkelige navnet var og vil alltid være: Falastin.'”

Forrige artikkelSkip på vei mot Gaza “fredelig” bordet
Neste artikkelLokal boikott av Israel er ulovlig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -