PLO avviser landbytte

Palestinernes ledere i Ramallah sier de vil avvise landbytte i forhandlinger med Israel.
Ehud Olmerts fredsplan, presentert for Mahmoud Abbas i 2008.
Ehud Olmerts fredsplan, presentert for Mahmoud Abbas i 2008.

14. november meldte PLOs sentralstyre at de kommer til å avvise landbytte i framtidige forhandlinger med Israel.

Dersom PLO står fast på sin avvisning av landbytte, vil det bli mye vanskeligere å avklare grensespørsmålet i forhandlinger med Israel. Utspillet må tolkes som siste del i serien av utspill som signaliserer mindre og mindre kompromissvilje fra ledelsen i Ramallah.

– Vi har aldri undertegnet en avtale med Israel som nevner noen form for oppskrift på landbytte. Landbytte-tanken har bare vært rykter i forhandlingsprosessen, sier Tayseer Khalid, medlem av PLOs sentralstyre, til gulfnews.com.

I de hemmelige forhandlingene mellom Israel og PLO i 2008 stod landbytte sentralt. Kartet over viser i blått hvilke områder på Vestbredden Israel ønsket å beholde, i bytte med å avgi områdene merket med rødt fra israelsk territorium.

Senest i sommer snakket PLOs forhandler Saeb Erekat  om landbytte til det palestinske nyhetsbyrået Ma’an.

Nå sier Khalid at palestinerne vil avklare alle andre spørsmål, inkludert grensespørsmålet, før det kan bli snakk om landbytte.

– Det er på tide at denne feilen blir rettet opp, sier han.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIran truer med gjengjeldelse mot atomanlegg
Neste artikkelUSA, Israel og Saudi-Arabia
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise