Lufthansa ugyldiggjorde “Flytilla-billetter”

Titalls av deltakere i den såkalte “Flytillaen” har fått kansellert sine billetter til Israel av det tyske flyselskapet Lufthansa.

Lufthansa mener sine egne kanselleringer av billetter bryter internasjonal lov. (Foto: flickr.com)
Lufthansa mener sine egne kanselleringer av billetter bryter internasjonal lov. (Foto: flickr.com)

15. april kommer hundrevis av pro-palestinske demonstranter til å ankomme Ben Gurion flyplass, bare for å sannsynligvis bli sendt hjem igjen av israelsk politi. Aksjonen “Velkommen til Palestina” er en protest mot den israelsk okkupasjonen.

Etter at Israel sendte ut tips om aktuelle navn som skal delta i protestaksjonen til israelske og internasjonale flyselskaper, har tyske Lufthansa kansellert billettene for en rekke deltakere.

– Titalls passasjerer som kjøpte flybillett for å reise til Tel Aviv søndag 15. april fikk torsdag beskjed fra Lufthansa om at deres reservasjoner var blitt kansellert etter ønske fra Israel, sier flyselskapet i en pressemelding.

Lufthansa la imidlertid til i pressemeldingen at de mener Israels anmodning, som de er “lovmessig forpliktet” på å følge, bryter internasjonal lov.

Forrige artikkelAnnan: – Syria har ikke holdt løftet om våpenhvile
Neste artikkelEgypts fotballandslag bryter Adidas-boikott
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no