Lærer barna å søke en verden uten Israel

Palestinske foreldre bør lære sine barn at det er deres skjebne å ødelegge Israel, ifølge en tegneserie i en statlig palestinsk avis.

En mors ord til sitt barn, med et kart av
En mors ord til sitt barn, med et kart av "Palestina" som også inkluderer dagens Israel: "Dette vil bli din brud [...] Når du vokser opp vil du kjenne medgiften." (Foto: Al-Hayat Al-Jadida)

I tegneserien i Al-Hayat Al-Jadida fra 31. mars 2012 kan man se hvordan en mor viser sin sønn en bok med et kart (se øverste bilde). Dette kartet inkluderer de palestinske områdene og hele Israel. Teksten i boka definerer dette kartet som “Palestina”.

Moren forteller sønnen:
“Dette er din brud […] Når du vokser opp vil du kjenne medgiften.”

Budskapet til den palestinske avisen er at foreldre enten lærer barna sine eller bør lære dem til å følge deres plikt om å erstatte hele Israel med staten “Palestina”. Medgiften er kostnaden for frigjøringen av Palestina, og den er ennå ikke lært.

Ikke uvanlig
Palestinske aviser presenterer regelmessig “Palestina” på en måte som også inkluderer områdene i dagens Israel. Her er to eksempler:

Teksten lyder "den eneste røde linje" (Foto: Al-Hayat Al-Jabiba)
Teksten lyder "Den eneste røde linje" (Foto: Al-Hayat Al-Jabiba)

I denne tegneserien lyder teksten: “Den eneste røde linjen”. Den formidler budskapet om at det palestinske målet er å ha hele Israel eliminert og erstattet av “Palestina”, som så skal forbli den virkelige “røde linjen”.

Fatah og Hamas heiser sammen det palestinske flagg. (Foto: Al-Hayat Al-Jabiba)
Fatah og Hamas heiser sammen det palestinske flagg, hvor rommet mellom kroppene deres former kartet over "hele Palestina", der Israel er utslettet. (Foto: Al-Hayat Al-Jabiba)

En annen tegneserie uttrykte ideen om at enhet mellom Hamas og Fatah er alt som trengs for å eliminere Israel. To identiske krigere skildrer Fatah og Hamas’ enhet og danner formen på kartet over Israel og de palestinske områdene.

Det palestinske flagget holdes over kartet, som symboliserer palestinsk politisk suverenitet over hele Israel.

Kilde: Palestinian Media Watch

Forrige artikkelGantz: – Israel kan forsvare seg mot enhver fiende
Neste artikkelLapid vil være en “ny type politiker”
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Andreas Fagerbakke hadde deltids arbeidspraksis i MIFF i ett år fra oktober 2011 til oktober 2012. I denne perioden skrev han også noen saker for miff.no.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -