Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Lærer barna å søke en verden uten Israel

En mors ord til sitt barn, med et kart av "Palestina" som også inkluderer dagens Israel: "Dette vil bli din brud [...] Når du vokser opp vil du kjenne medgiften." (Foto: Al-Hayat Al-Jadida)
En mors ord til sitt barn, med et kart av "Palestina" som også inkluderer dagens Israel: "Dette vil bli din brud [...] Når du vokser opp vil du kjenne medgiften." (Foto: Al-Hayat Al-Jadida)
Palestinske foreldre bør lære sine barn at det er deres skjebne å ødelegge Israel, ifølge en tegneserie i en statlig palestinsk avis.

I tegneserien i Al-Hayat Al-Jadida fra 31. mars 2012 kan man se hvordan en mor viser sin sønn en bok med et kart (se øverste bilde). Dette kartet inkluderer de palestinske områdene og hele Israel. Teksten i boka definerer dette kartet som «Palestina».

Moren forteller sønnen:
«Dette er din brud […] Når du vokser opp vil du kjenne medgiften.»

Budskapet til den palestinske avisen er at foreldre enten lærer barna sine eller bør lære dem til å følge deres plikt om å erstatte hele Israel med staten «Palestina». Medgiften er kostnaden for frigjøringen av Palestina, og den er ennå ikke lært.

Ikke uvanlig
Palestinske aviser presenterer regelmessig «Palestina» på en måte som også inkluderer områdene i dagens Israel. Her er to eksempler:

Teksten lyder "den eneste røde linje" (Foto: Al-Hayat Al-Jabiba)

I denne tegneserien lyder teksten: «Den eneste røde linjen». Den formidler budskapet om at det palestinske målet er å ha hele Israel eliminert og erstattet av «Palestina», som så skal forbli den virkelige «røde linjen».

Fatah og Hamas heiser sammen det palestinske flagg. (Foto: Al-Hayat Al-Jabiba)

En annen tegneserie uttrykte ideen om at enhet mellom Hamas og Fatah er alt som trengs for å eliminere Israel. To identiske krigere skildrer Fatah og Hamas’ enhet og danner formen på kartet over Israel og de palestinske områdene.

Det palestinske flagget holdes over kartet, som symboliserer palestinsk politisk suverenitet over hele Israel.

Kilde: Palestinian Media Watch


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart