Menneskerettighetsrådets bosetningsgranskere utnevnt

Utenriksdepartementet mener prosessen viser hvordan rådet overfokuserer på Israel, mens de “systematisk ignorerer massive menneskerettighetsbrudd” andre steder i verden.

Menneskerettighetsrådets president Laura Dupuy-Lasserre. (Foto: Pierre Albouy, FN)
Menneskerettighetsrådets president Laura Dupuy-Lasserre. (Foto: Pierre Albouy, FN)

Rådets president offentliggjorde fredag tre uavhengige delegater som skal gjennomføre granskningen, for å finne ut hvordan bosetningene påvirker palestinernes liv. Den vil bli ledet av franske Christine Chanet, sammen med sine to meddelegater Asma Jahangir fra Pakistan og Unity Dow fra Botswana.

Mandatet deres vil i følge president i Menneskerettighetsrådet, Uruguay-ambassadør Laura Dupuy-Lasserre, være å forske på hvordan bosetningene påvirker “de sivile, politiske, økonomiske, sosiale og kulturelle rettighetene til det palestinske folk.” En resolusjon ble godkjent i mars av rådets medlemmer om å etterforske bosetningene etter forespørsel fra de palestinske selvstyremyndighetene. Det er denne resolusjonen Dupuy-Lasserre nå har fulgt opp ved å utnevne de tre delegatene.

Nekter å samarbeide
Det israelske utenriksdepartementet fordømmer avgjørelsen på det sterkeste og kaller den “feilslått og partisk”.

– Opprettelsen av denne delegasjonen er nok et soleklart eksempel på overfokus mot Israel i Menneskerettighetsrådet. Denne granskningsdelegasjonen vil ikke finne noe samarbeidsvilje i Israel, og medlemmene vil ikke tillates innreise til Israel eller de palestinske områdene, forklarer de i en pressemelding.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise