Menneskerettighetsrådets bosetningsgranskere utnevnt

Utenriksdepartementet mener prosessen viser hvordan rådet overfokuserer på Israel, mens de "systematisk ignorerer massive menneskerettighetsbrudd" andre steder i verden.
Menneskerettighetsrådets president Laura Dupuy-Lasserre. (Foto: Pierre Albouy, FN)
Menneskerettighetsrådets president Laura Dupuy-Lasserre. (Foto: Pierre Albouy, FN)

Rådets president offentliggjorde fredag tre uavhengige delegater som skal gjennomføre granskningen, for å finne ut hvordan bosetningene påvirker palestinernes liv. Den vil bli ledet av franske Christine Chanet, sammen med sine to meddelegater Asma Jahangir fra Pakistan og Unity Dow fra Botswana.

Mandatet deres vil i følge president i Menneskerettighetsrådet, Uruguay-ambassadør Laura Dupuy-Lasserre, være å forske på hvordan bosetningene påvirker «de sivile, politiske, økonomiske, sosiale og kulturelle rettighetene til det palestinske folk.» En resolusjon ble godkjent i mars av rådets medlemmer om å etterforske bosetningene etter forespørsel fra de palestinske selvstyremyndighetene. Det er denne resolusjonen Dupuy-Lasserre nå har fulgt opp ved å utnevne de tre delegatene.

Nekter å samarbeide
Det israelske utenriksdepartementet fordømmer avgjørelsen på det sterkeste og kaller den «feilslått og partisk».

– Opprettelsen av denne delegasjonen er nok et soleklart eksempel på overfokus mot Israel i Menneskerettighetsrådet. Denne granskningsdelegasjonen vil ikke finne noe samarbeidsvilje i Israel, og medlemmene vil ikke tillates innreise til Israel eller de palestinske områdene, forklarer de i en pressemelding.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise