Abbas godkjenner testing av Arafat-likrester

De sveitsiske ekspertene som fant polonium på Yasser Arafats eiendeler, blir nå bedt om å gjennomføre tester på likrestene til den avdøde PA-presidenten.

Fremst i bildet: PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Den katolske kirke i England og Wales)
Fremst i bildet: PA-president Mahmoud Abbas. (Foto: Den katolske kirke i England og Wales)

– President Abbas har gitt en av sine medisinske rådgivere beskjed om å ta kontakt umiddelbart med ekspertene fra det sveitsiske instituttet som etterforsket klærne til Yasser Arafat, og be dem ankomme for å ta prøver fra Arafats likrester, forklarte palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat søndag.

Analysen ble gjennomført av sveitserne på oppdrag fra det arabiske mediehuset Al Jazeera. Forskerne konkluderte med at det var et “unormalt høyt poloniumnivå” i testene sine. Den israelske terroreksperten Ely Karmon mener dette er et vel så godt argument for at poloniumet ble plantet der i etterkant. Han mener poloniumet som måtte ha vært påført Arafat før hans død for åtte år siden, ikke lenger ville vært målbart grunnet sin halveringstid på 138 dager.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise