Ayalon: Israel bør anerkjenne palestinerne i FN

Avgående statssekretær i det israelske utenriksdepartementet, Danny Ayalon, har sagt at Israel bør anerkjenne Palestina som fullt FN-medlem, med full suverenitet og uavhengighet. Men da må palestinerne først anerkjenne Israel som jødisk stat.

Danny Ayalon kommer til Norge for å holde foredrag på Oslo Symposium 2013. (Foto: Eric Haynes)
Danny Ayalon kommer til Norge for å holde foredrag på Oslo Symposium 2013. (Foto: Eric Haynes)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I forrige uke oppfordret Ayalon statsminister Benjamin Netanyahu til å si til palestinerne: “Jeg er forberedt på å anerkjenne dere, men dere må anerkjenne meg.” [Dette har jo Netanyahu sagt før, blant annet i den amerikanske Kongressen.] Betingelsen, mener Ayalon, er at palestinerne anerkjenner Israel som det jødiske folkets nasjonale hjemland og garanterer sikkerhetsordninger.

Ayalon sa at president Mahmoud Abbas i PA (det palestinske styret på Vestbredden) må si på arabisk, ikke bare på hebraisk og engelsk – at han anerkjenner Israel som det jødiske folkets nasjonale hjemland.

På spørsmål om han tror at Abbas er interessert i en slik avtale, svarte Ayalon at Israel ikke kan gi Abbas det han forlanger. Abbas vil skaffe palestinerne stor internasjonal anerkjennelse uten å oppgi Jerusalem eller “retten til å vende tilbake”.

Vår kommentar: Og dermed er situasjonen akkurat som før. Selv de såkalte moderate palestinske lederne avviser å anerkjenne Israel som en jødisk stat. Når palestinerne ikke vil oppgi den “retten til å vende tilbake” som ingen gamle flyktninge-grupper har hatt og har, er fred umulig.

Forrige artikkelHvor lenge vil Bashar Assad sitte?
Neste artikkelEisenhower angret etter Suezkrigen i 1956
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no