Ayalon: Israel bør anerkjenne palestinerne i FN

Avgående statssekretær i det israelske utenriksdepartementet, Danny Ayalon, har sagt at Israel bør anerkjenne Palestina som fullt FN-medlem, med full suverenitet og uavhengighet. Men da må palestinerne først anerkjenne Israel som jødisk stat.
Danny Ayalon kommer til Norge for å holde foredrag på Oslo Symposium 2013. (Foto: Eric Haynes)
Danny Ayalon kommer til Norge for å holde foredrag på Oslo Symposium 2013. (Foto: Eric Haynes)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

I forrige uke oppfordret Ayalon statsminister Benjamin Netanyahu til å si til palestinerne: “Jeg er forberedt på å anerkjenne dere, men dere må anerkjenne meg.” [Dette har jo Netanyahu sagt før, blant annet i den amerikanske Kongressen.] Betingelsen, mener Ayalon, er at palestinerne anerkjenner Israel som det jødiske folkets nasjonale hjemland og garanterer sikkerhetsordninger.

Ayalon sa at president Mahmoud Abbas i PA (det palestinske styret på Vestbredden) må si på arabisk, ikke bare på hebraisk og engelsk – at han anerkjenner Israel som det jødiske folkets nasjonale hjemland.

På spørsmål om han tror at Abbas er interessert i en slik avtale, svarte Ayalon at Israel ikke kan gi Abbas det han forlanger. Abbas vil skaffe palestinerne stor internasjonal anerkjennelse uten å oppgi Jerusalem eller “retten til å vende tilbake”.

Vår kommentar: Og dermed er situasjonen akkurat som før. Selv de såkalte moderate palestinske lederne avviser å anerkjenne Israel som en jødisk stat. Når palestinerne ikke vil oppgi den “retten til å vende tilbake” som ingen gamle flyktninge-grupper har hatt og har, er fred umulig.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise