Håper på nye selvmordsbombere

Demonstranter i Jerusalem ropte slagord med håp om nye selvmordsbombeangrep og hyllest til kidnappinger av israelske soldater.

Skjermdump fra Times of Israel.
Skjermdump fra Times of Israel.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mandag ble den årlige ”land-dagen” markert flere steder i Israel og de palestinskkontrollerte områdene. Dagen brukes som en årlig anledning til demonstrasjoner mot Israel, og er viet minnet om en statlig konfiskering av 20.000 mål land i 1976. Times of Israels reportasje fra demonstrasjonen i Jerusalem forteller at det ikke var mange fremmøtte dette året, men at de som kom var desto sintere. Noen titalls demonstranter, flesteparten tenåringer, samlet seg utenfor Damaskus-porten ved gamlebyen, der de viftet med palestinske flagg, sang palestinsknasjonalistiske sanger og ropte slagord som disse:

– Hånd i hånd skal vi beskytte Jerusalem mot jødifisering!

– I morgen kommer Hamas, og med dem kommer selvmordsangrep!

– Hvor store er kidnapperne av soldater og grensepoliti!

To framstående Fatah-representanter deltok med begeistring i ungdommenes rop, ifølge avisens reporter Elhanan Miller. Det var PA-regjeringens tidligere Jerusalem-minister Hatem Abdul Qader og medlem av det palestinske lovgivende rådet, Jihad Abu Zneid.

Demonstrasjonen ble etter kort tid oppløst av politiet. En liten gruppe Fatah-demonstranter ble igjen på torget ved Damaskusporten og fortsatte å synge sanger som uttrykte lengsel etter å se nye væpnede angrep mot israelere.

Forrige artikkelIsrael bygger 2.200 arabiske hjem i Øst-Jerusalem
Neste artikkelRekordmange kvinner og arabere i det 20. Knesset
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/