– Hvis jeg blir statsminister vil vi umiddelbart anerkjenne Palestina

Jeremy Corbyn vil ikke nøle med å anerkjenne en palestinsk stat.
Hvis Jeremy Corbyn blir valgt til statsminister vil han umiddelbart anerkjenne Palestina. (Foto: Andy Miah/Flickr)
Jeremy Corbyn. (Foto: Andy Miah/Flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Den britiske Arbeiderparti-lederen Jeremy Corbyn sier noe av det første han vil gjøre hvis blir valgt til statsminister er å anerkjenne en palestinsk stat.

– Umiddelbart etter at jeg er valgt til statsminister, så vil vi anerkjenne en palestinsk stat, sa Corbyn i en tale på landsmøtet til Labour, the britiske Arbeiderpartiet, skriver Yedioth Ahronoth. Flere av delegatene under landsmøtet holdt oppe palestinske flagg under talen til Corbyn.

Kunngjørelsen kommer i tid hvor det har stormet som verst rundt Labour og partiets leder. Det har blant annet vært avslørt i britiske medier at Corbyn deltok på en minneseremoni for døde terrorister. Den tidligere britiske sjefsrabbineren Lord Jonathan Sacks har gått så langt som å kalle Arbeiderparti-lederen for «en farlig antisemitt».

– Jeg er en antirasist og vil dø som en antirasist. Antisemittisme er ødeleggende for ethvert samfunn. Jeg har vært imot det hele mitt liv og jeg vil fortsette å være imot det i resten av mitt liv, sier Corbyn om anklagene.

Det spørs om det er nok til å dempe beskyldningene om at Corbyn har latt antisemittismen fått gro i partiet under hans ledelse. Nesten 40 prosent av britiske jøder sier de «vil seriøst vurdere å forlate landet» hvis Corbyn blir valgt til statsminister, ifølge en undersøkelse utført av The Jewish Chronicle.

Også i Spania presser venstresiden på for anerkjennelse av Palestina. En slik anerkjennelse vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalene. Det vil ikke løse noe, bare åpne et nytt og sannsynligvis mer blodig kapittel i konflikten.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise