– Hvis jeg blir statsminister vil vi umiddelbart anerkjenne Palestina

Jeremy Corbyn vil ikke nøle med å anerkjenne en palestinsk stat.

Hvis Jeremy Corbyn blir valgt til statsminister vil han umiddelbart anerkjenne Palestina. (Foto: Andy Miah/Flickr)
Hvis Jeremy Corbyn blir valgt til statsminister vil han umiddelbart anerkjenne Palestina. (Foto: Andy Miah/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den britiske Arbeiderparti-lederen Jeremy Corbyn sier noe av det første han vil gjøre hvis blir valgt til statsminister er å anerkjenne en palestinsk stat.

– Umiddelbart etter at jeg er valgt til statsminister, så vil vi anerkjenne en palestinsk stat, sa Corbyn i en tale på landsmøtet til Labour, the britiske Arbeiderpartiet, skriver Yedioth Ahronoth. Flere av delegatene under landsmøtet holdt oppe palestinske flagg under talen til Corbyn.

Kunngjørelsen kommer i tid hvor det har stormet som verst rundt Labour og partiets leder. Det har blant annet vært avslørt i britiske medier at Corbyn deltok på en minneseremoni for døde terrorister. Den tidligere britiske sjefsrabbineren Lord Jonathan Sacks har gått så langt som å kalle Arbeiderparti-lederen for «en farlig antisemitt».

– Jeg er en antirasist og vil dø som en antirasist. Antisemittisme er ødeleggende for ethvert samfunn. Jeg har vært imot det hele mitt liv og jeg vil fortsette å være imot det i resten av mitt liv, sier Corbyn om anklagene.

Det spørs om det er nok til å dempe beskyldningene om at Corbyn har latt antisemittismen fått gro i partiet under hans ledelse. Nesten 40 prosent av britiske jøder sier de «vil seriøst vurdere å forlate landet» hvis Corbyn blir valgt til statsminister, ifølge en undersøkelse utført av The Jewish Chronicle.

Også i Spania presser venstresiden på for anerkjennelse av Palestina. En slik anerkjennelse vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalene. Det vil ikke løse noe, bare åpne et nytt og sannsynligvis mer blodig kapittel i konflikten.

Forrige artikkelHvor lenge vil Amnesty la israelere demoniseres som «ville dyr»?
Neste artikkelDet intense arabiske jødehatet som tvang jødene til å kjempe for sin egen stat (bokutdrag)
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.