94% av palestinerne avviser Trumps fredsplan

Hele 64% ønsker å gå tilbake til væpnet kamp mot Israel.
Palestinsk ungdom lager opptøyer på Vestbredden. Tenketanken JCPA mener en bedre palestinsk økonomi vil få færre palestinere til å bedrive slike aktiviteter. (Foto: Noam Moskovich)
Det er stor støtte til voldelige opptøyer blant den palestinske befolkning. (Illustrasjonsfoto: Noam Moskovich)

Hele 94 prosent av palestinerne avviser Trump-administrasjonens fredsplan, ifølge en spørreundersøkelse gjennomført av Palestinian Center for Policy and Survey Research. Det er første gang palestinerne blir spurt om hva de mener om fredsplanen siden den ble offentliggjort, skriver Israel Hayom.

– Jeg tror ikke vi noen gang tidligere har sett en så sterk enighet blant palestinerne, sier Khalil Shikaki, som står bak undersøkelsen.

Spørreundersøkelsen viser også at støtten til tostatsløsningen er rekordlav blant palestinerne. Bare 39% er for en tostatsløsning, mens 59% er imot. Derimot har støtten til en enstatsløsning, som både israelske og palestinske ledere i lang tid har avvist, steget kraftig fra 28% i desember til 37% i dag.

64% av palestinerne har svart at de foretrekker å returnere til væpnet kamp som et svar på fredsplanen. Shikaki sier forrige gang støtten til væpnet konflikt var like høy var under Den andre intifada fra år 2000 til 2005.

– På alle spørsmål hvor vold er nevnt ser vi en økende støtte, en betydelig økning, forteller han. Spørreundersøkelsen har en feilmargin på 3 prosent.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise