94% av palestinerne avviser Trumps fredsplan

Hele 64% ønsker å gå tilbake til væpnet kamp mot Israel.

Palestinsk ungdom lager opptøyer på Vestbredden. Tenketanken JCPA mener en bedre palestinsk økonomi vil få færre palestinere til å bedrive slike aktiviteter. (Foto: Noam Moskovich)
Det er stor støtte til voldelige opptøyer blant den palestinske befolkning. (Illustrasjonsfoto: Noam Moskovich)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Hele 94 prosent av palestinerne avviser Trump-administrasjonens fredsplan, ifølge en spørreundersøkelse gjennomført av Palestinian Center for Policy and Survey Research. Det er første gang palestinerne blir spurt om hva de mener om fredsplanen siden den ble offentliggjort, skriver Israel Hayom.

– Jeg tror ikke vi noen gang tidligere har sett en så sterk enighet blant palestinerne, sier Khalil Shikaki, som står bak undersøkelsen.

Spørreundersøkelsen viser også at støtten til tostatsløsningen er rekordlav blant palestinerne. Bare 39% er for en tostatsløsning, mens 59% er imot. Derimot har støtten til en enstatsløsning, som både israelske og palestinske ledere i lang tid har avvist, steget kraftig fra 28% i desember til 37% i dag.

64% av palestinerne har svart at de foretrekker å returnere til væpnet kamp som et svar på fredsplanen. Shikaki sier forrige gang støtten til væpnet konflikt var like høy var under Den andre intifada fra år 2000 til 2005.

– På alle spørsmål hvor vold er nevnt ser vi en økende støtte, en betydelig økning, forteller han. Spørreundersøkelsen har en feilmargin på 3 prosent.

Forrige artikkel– Jeg vil gå tilbake på Trumps politikk om bosetninger
Neste artikkelIsraelkonferansen: Adi Schwartz om hovedhindringen for fred
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.