Kraftig kritikk mot regjeringen i brannrapport

Statsminister Benjamin Netanyahu, innenriksminister Eli Yishai, finansminister Yuval Steinitz og forsvarsminister Ehud Barak har sett de klare faresignalene lenge, men har ikke gjort noe med brannvesenets problemer, mener riksrevisoren.

Yishai i hardt vær ette Karmel-brannen

Onsdag utga riksrevisor Micha Lindenstrauss (bildet) sin 38 sider lange rapport om hvorfor det israelske brannvesenet ikke klarte å takle Karmel-brannen i forrige uke. Over 40 mennesker ble drept og titalls andre såret i en brann som svidde av over 12 tusen mål i Nord-Israel.

– Ingen har gjort noe
Den israelske regjeringen høstet kraftig kritikk fordi man så seg nødt til å spørre om hjelp fra utlandet for å få kontroll over brannen. Dette mener flere politikere setter Israel i et dårlig lys internasjonalt.

Funnene som Lindenstrauss har gjort, peker i samme retning.

– Det har hele tiden vært åpenbart at brannvesenet har trengt en oppgradering, men ingen har gjort noe med det. Innenriks-, finans-, stats- og forsvarsministrene ignorerte alle de klare faresignalene, skriver Lindenstrauss.

Han lister opp mange feil og mangler.

– Håpløs administrasjon av brannvesenet.

– Innenriksminister Eli Yishai både så og varslet om farene, men gjorde ingenting med det.

– Finansminister Yuval Steinitz krevde reformer, men overførte ingen penger.

– Forsvarsminister Ehud Barak var ikke involvert i arbeidet med å finne løsninger, på tross av at han blant har ansvaret for at Heimefronten er forberedt på slike katastrofer.

– Statsminister Benjamin Netanyahu visste om alle farene, men utsatte og utsatte beslutningene.

Blir «forsømt»
– Håndteringen av problemet av Yishai, i samarbeid med finans- og forsvarsdepartementet, (…) viser at den sivile befolkningen blir forsømt i krisesituasjoner, forklarte rapporten.

Lindenstrauss skrev også en rapport om brannvesenet etter Den andre Libanon-krigen i 2006, men siden den gang har situasjonen i institusjonen blitt stadig verre. Det hadde nådd et punkt der «en krisesituasjon ville føre til kollaps».

Nasjonalt brannvesen vedtatt
Og innenriksminister Eli Yishai blir gitt et særlig ansvar i dette.

– Jeg finner det riktig å informere den israelske regjeringen og statsministeren om den pågående unnlatelsen som ligger først og fremst på innenriksdepartementets bord og særlig mannen med ansvaret, skriver Lindenstrauss.

Riksrevisoren oppfordret de ansvarlige til å støtte regjeringens vedtak om å innføre et nasjonalt brannvesen og at dette må på plass raskt.

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise