Jødiske ledere hilser pave Frans I velkommen

De siste tiårene har den katolske kirke bedret forholdet til jøder og jødedommen betydelig. Flere jødiske ledere tror pave Frans I (bildet) kommer til å fortsette å dyrke det gode forholdet.

Pave Frans I da han ennå var kardinal Jorge Bergoglio i 2008. (Foto: Aibdescalzo, Wikimedia Commons)
Pave Frans I da han ennå var kardinal Jorge Bergoglio i 2008. (Foto: Aibdescalzo, Wikimedia Commons)

Onsdag kveld presenterte Vatikanet sin nye pave. Kardinal Jorge Mario Bergoglio fra Buenos Aires i Argentina har tatt pavenavnet Frans I.

Simon Wiesenthal-senteret gratulerer den nye paven, og sier at de har all grunn til å tro at pave Frans I vil forsvare Nostra Aetate, den historiske erklæringen fra det andre Vatikan-konsilet om den katolske kirkens forhold til ikke-kristne religioner, en erklæring som for alltid endret forholdet mellom den katolske kirken og det jødiske folket på en positiv måte.

I arkivartikkelen Kirken og jødene, opprinnelig skrevet i 1996, kan du lese mer om den katolske kirkens forhold til jødene gjennom historien, med vekt på prosessen omkring Nostra Aetate.

Også Anti-Defamation League hilser pave Frans I velkommen. Direktør Abraham H. Foxman er trygg på at paven vil fortsette å dyrke det gode forholdet mellom den katolske kirken og jødedommen. Han påpeker at Bergoglio har hatt tette bånd med det jødiske samfunnet i Argentina.

Conrad Myrland bidro til denne artikkelen.

 

 

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise