Hevder murene “skaper vold”

Israels sikkerhetsbarriere har bidratt til å redusere voldsnivået i Israel og Vestbredden betydelig. “Murene (…) skaper vold og driver kjærlighet bort,” insisterer arrangørene av Kirkeuka i sin siste bønn til Gud.

Skjermdump fra nettsiden til Kirkeuka.
Skjermdump fra nettsiden til Kirkeuka.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Årets “Kirkeuke for fred i Palestina og Israel” er over. Også denne gang ble det hele en ensidig Israel-hets.

I forrige uke publiserte Kirkeukas arrangører daglige bønner på sin nettside. Kommer bønnen om stans i islamistisk terror? spurte MIFF torsdag 24. september.

Svaret er nei. Den kom aldri. Bønnerekken ble avsluttet søndag 27. september med følgende salve:

“Kjære Gud, murene er høye. De skaper isolasjon og adskillelse, uvitenhet og diskriminering. Murene er tause, men de skaper vold og driver kjærligheten bort. Gi du mot til alle som ønsker forandring så rettferdighet og fred kan vinne frem.”

De norske arrangørene er et ørlite hakk mindre ytterliggående enn sin palestinske inspirator, tidligere erkebiskop og patriark for den katolske kirken i Jerusalem. I Michel Sabbahs bønneforslag, som også er spredt av de norske arrangørene, hevder han at Israels “mur” ikke er til forsvar, “men til isolasjon og adskillelse, uvitenhet, diskriminering og drap”.

Over hele Midtøsten – og også i mange andre land i verden – går det opp gjerder og murer. I Belfast kalles murene mellom protestanter og katolikker for fredsmurer. Kanskje de norske protestantene først skal prøve å få gjennomslag for sitt anti-mur evangelium hos sine kristne brødre i Belfast, før de prøver å rive ned muren som beskytter jødiske kvinner og barn for islamistiske jihadister?

 

Bakgrunn

Fra 20. til 27. september 2015 ble “Kirkeuka for fred i Palestina og Israel” arrangert. I Norge blir uken arrangert av Den norske kirke ved Mellomkirkelig råd, Kirkens Nødhjelp, KFUK-KFUM Global, Kvekersamfunnet, Kvekerhjelp, Norske kirkeakademier, Stiftelsen Karibu, Norges Kristelige Studentforbund og Sabeels venner i Norge. De fleste av disse støtter boikott av Israel i en eller annen form.

I 2012 påpekte MIFF at kirkeuka ble avholdt uten israelske stemmer. I 2013 ble arrangørenes hets mot Israel om mulig enda mer tydelig“De sier fred, men det er ingen fred,” konkluderte MIFF i 2014.

Også i 2015 ble all anklage rettet mot Israel. Ambisjonen er først og fremst å gjøre det vanskeligere for Israel å forsvare seg mot jihadister, skrev MIFF i juli. Arrangørene oppmuntret blant annet til å bruke en bønn om “Muren” av Michel Sabbah, tidligere erkebiskop og patriark for den katolske kirken i Jerusalem. I denne bønnen blir israelernes motiver for å bygge sikkerhetsbarrieren demonisert. Olav Fykse Tveit, generalsekretær i Kirkenes Verdensråd, publiserte bibelvers og bønner for å få ned “muren” som beskytter jøder mot islamistiske terrorister. Og han snudde forholdet mellom konflikten og religiøs ekstremisme på hodet.

I protest mot kirkeukas ensidige hets mot Israel arrangerte MIFF en uke med fokus på jøde- og kristenforfølgelse i Midtøsten. Den danske journalisten Klaus Wivel holdt en foredragsrekke for MIFF. Her kan du lese intervju og se videoopptak av hans foredrag.

Forrige artikkelVidere vekst for MIFF
Neste artikkelDagbladet nekter å beklage tegneserie
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.