“Freden” ingen lengter tilbake til

Robert Woods problem er israelernes gode hukommelse.

Skjermdump fra aftenbladet.no 21. september 2016.
Skjermdump fra aftenbladet.no 21. september 2016.

“Kirkeuka for fred i Palestina og Israel” er i gang. Fra Svalbard i nord til Oslo i sør svinger prester og lekfolk bibelvers i et forsøk på å rive ned den israelske sikkerhetsbarrieren.

I et innlegg i Stavanger Aftenblad 21. september krever Robert Wood, såkalt “ledsager” for Kirkenes Verdensråd og Kirkens Nødhjelp på Vestbredden (EAPPI), at Israel skal “rive muren for fredens skyld!”.

Wood har minst ett problem –  israelernes gode hukommelse.

Israelerne husker “freden” som hersket før sikkerhetsbarrieren på Vestbredden ble påbegynt. I løpet av tusen døgn, fra høsten 2000 til sommeren 2003, ble 568 sivile israelere drept sammen med 243 israelere fra sikkerhetsstyrkene. 5600 israelere ble såret.

Så lenge et flertall av palestinerne støtter væpnede angrep mot sivile israelere, vil den massive israelske støtten for sikkerhetsbarrieren vedvare.

Forrige artikkelObamas siste tale til FNs generalforsamling
Neste artikkelEgypts president roser Israel for godt samarbeid
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.