Israeler ble angrepet av ansatt i kirken

– Han ble skjøvet ned trappen av en kvinnelig medarbeider i kirken, forteller et vitne.

Vor Frelsers kirke sett fra tårnet på Christiansborg i København. (Foto: Stig Nygaard, flickr)
Vor Frelsers kirke sett fra tårnet på Christiansborg i København. (Foto: Stig Nygaard, flickr)

«Jeg liker ikke Israel,» annonserte den kirkelige ansatte da hun så at hun hadde fått israelske gjester på besøk i kirken hvor hun var besøksvert.

Vor Frelsers kirke er en av de mest kjente kirker i København i Danmark. 21. november tok den israelske utviklingsstudenten Uri med sine foreldre på besøk i kirken. Uris mor er også student, og da de viste frem sine studentbevis var det den kirkelige ansatte kom med sin ytring om gjestenes hjemland.

Opplevelsen rystet israelerne. Etter en tur i tårnet, sa Uri til besøksverten at moren fortjente en unnskyldning.

– Damen kom ut av skranken og sa «bye bye» til meg, mens hun aggressivt skjøv til meg, forteller den israelske studenten til den danske nettavisen 24NYT. Da han prøvde å finne fram mobilen og ta et bilde, ble han skjøvet så kraftig at han falt noen trinn nedover trappen.

– På meg virket den unge studenten slett ikke som en aggressiv type. Han var bare forskrekket over det som var hendt, sier et vitne.

Uri har ellers hatt et godt studieopphold i Danmark.

– Denne opplevelsen passer ikke med hvordan jeg ellers har opplevd Danmark. At dette kunne skje i en kirke, kunne jeg slett ikke forestille meg, sier han.

24NYT har ikke lykkes med å få en kommentar fra Vor Frelsers kirke. Forholdet er anmeldt og politiet sier de jobber med saken.

Noen av de mest anti-israelske personer og organisasjoner i Norge er å finne i deler av Den norske kirke, særlig knyttet opp til arrangørene av den såkalte Kirkeuka for fred i Palestina og Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise