Israeler ble angrepet av ansatt i kirken

- Han ble skjøvet ned trappen av en kvinnelig medarbeider i kirken, forteller et vitne.
Vor Frelsers kirke sett fra tårnet på Christiansborg i København. (Foto: Stig Nygaard, flickr)
Vor Frelsers kirke sett fra tårnet på Christiansborg i København. (Foto: Stig Nygaard, flickr)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

«Jeg liker ikke Israel,» annonserte den kirkelige ansatte da hun så at hun hadde fått israelske gjester på besøk i kirken hvor hun var besøksvert.

Vor Frelsers kirke er en av de mest kjente kirker i København i Danmark. 21. november tok den israelske utviklingsstudenten Uri med sine foreldre på besøk i kirken. Uris mor er også student, og da de viste frem sine studentbevis var det den kirkelige ansatte kom med sin ytring om gjestenes hjemland.

Opplevelsen rystet israelerne. Etter en tur i tårnet, sa Uri til besøksverten at moren fortjente en unnskyldning.

– Damen kom ut av skranken og sa «bye bye» til meg, mens hun aggressivt skjøv til meg, forteller den israelske studenten til den danske nettavisen 24NYT. Da han prøvde å finne fram mobilen og ta et bilde, ble han skjøvet så kraftig at han falt noen trinn nedover trappen.

– På meg virket den unge studenten slett ikke som en aggressiv type. Han var bare forskrekket over det som var hendt, sier et vitne.

Uri har ellers hatt et godt studieopphold i Danmark.

– Denne opplevelsen passer ikke med hvordan jeg ellers har opplevd Danmark. At dette kunne skje i en kirke, kunne jeg slett ikke forestille meg, sier han.

24NYT har ikke lykkes med å få en kommentar fra Vor Frelsers kirke. Forholdet er anmeldt og politiet sier de jobber med saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen av de mest anti-israelske personer og organisasjoner i Norge er å finne i deler av Den norske kirke, særlig knyttet opp til arrangørene av den såkalte Kirkeuka for fred i Palestina og Israel.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelTenk deg om før du kjøper en geit av Kirkens Nødhjelp til jul
Neste artikkelStoltenberg tar feil om Willoch
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise