Israeler ble angrepet av ansatt i kirken

– Han ble skjøvet ned trappen av en kvinnelig medarbeider i kirken, forteller et vitne.

Vor Frelsers kirke sett fra tårnet på Christiansborg i København. (Foto: Stig Nygaard, flickr)
Vor Frelsers kirke sett fra tårnet på Christiansborg i København. (Foto: Stig Nygaard, flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

«Jeg liker ikke Israel,» annonserte den kirkelige ansatte da hun så at hun hadde fått israelske gjester på besøk i kirken hvor hun var besøksvert.

Vor Frelsers kirke er en av de mest kjente kirker i København i Danmark. 21. november tok den israelske utviklingsstudenten Uri med sine foreldre på besøk i kirken. Uris mor er også student, og da de viste frem sine studentbevis var det den kirkelige ansatte kom med sin ytring om gjestenes hjemland.

Opplevelsen rystet israelerne. Etter en tur i tårnet, sa Uri til besøksverten at moren fortjente en unnskyldning.

– Damen kom ut av skranken og sa «bye bye» til meg, mens hun aggressivt skjøv til meg, forteller den israelske studenten til den danske nettavisen 24NYT. Da han prøvde å finne fram mobilen og ta et bilde, ble han skjøvet så kraftig at han falt noen trinn nedover trappen.

– På meg virket den unge studenten slett ikke som en aggressiv type. Han var bare forskrekket over det som var hendt, sier et vitne.

Uri har ellers hatt et godt studieopphold i Danmark.

– Denne opplevelsen passer ikke med hvordan jeg ellers har opplevd Danmark. At dette kunne skje i en kirke, kunne jeg slett ikke forestille meg, sier han.

24NYT har ikke lykkes med å få en kommentar fra Vor Frelsers kirke. Forholdet er anmeldt og politiet sier de jobber med saken.

Noen av de mest anti-israelske personer og organisasjoner i Norge er å finne i deler av Den norske kirke, særlig knyttet opp til arrangørene av den såkalte Kirkeuka for fred i Palestina og Israel.

Forrige artikkelTenk deg om før du kjøper en geit av Kirkens Nødhjelp til jul
Neste artikkelStoltenberg tar feil om Willoch
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.