Norsk internasjonal kirkeleder støtter Hamas-krav som vil ødelegge Israel

Olav Fykse Tveit, generalsekretær i Kirkenes Verdensråd, gjentar støtte til «rett til å vende tilbake til tidligere familiehjem i det som i dag er Israel».
Skjermdump fra oioumene.org.
Skjermdump fra oioumene.org.

Lørdag 31. mars gikk Olav Fykse Tveit, den fremste norske internasjonale kirkelederen, ut med støtte til Hamas og de andre terrororganisasjonene som dagen før forsøkte å storme Israels grenser. I en nyhetsartikkel på nettsiden til Kirkenes Verdensråd heter det at demonstrantene «symbolsk krever rett for palestinerne til å vende tilbake til tidligere familiehjem i det som i dag er Israel». Der blir det også lenket til et policy-dokument som slår fast i første punkt, at Kirkenes Verdensråd støtter at «flyktningene har rett til retur».

– Vi ber for ofrene og deres familier, og vi søker Guds miskunn, kjærlighet og nåde slik at vi kan bli utrustet med kraft til å fortsette arbeidet for rettferdighet og fred, sier Fykse Tveit.

Rettferdighet, slik Kirkenes Verdensråd ser det, er at millioner av palestinere får flytte inn i Israel. Dermed vil verdens eneste jødiske stat forsvinner og bli erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Kirkenes Verdensråds krav for de palestinske flyktningene er en helt annen praksis enn den som følges for alle andre flyktninggrupper.

Mens drømmen om åpne grenser for millioner av palestinere inn i Israel lar vente på seg, ber Fykse Tveit om «hjelp og handling fra det internasjonale samfunnet til å få en slutt på blokaden av Gaza». Kirkelederen ser ut til å glemme at en FN-rapport fant at Israels sjøblokade av Gaza er lovlig etter folkeretten. Fykse Tveit vet veldig godt, men han unnlater å fortelle det, at det daglig går hundrevis av lastebiler med varer fra Israel til Gaza-stripen. Det er ingen mangel på vanlige forbruksvarer i Gaza. I stedet for å fortelle hele sannheten kaller han det en «blokade». Det korrekte er at Israel og Egypt har en kontroll av vareleveransene for å hindre at våpen og krigsmateriell blir importert til terrorgruppene i Gaza. På COGATs nettside kan du se en daglig oppdatert oversikt over mengden varer og antall personer som krysser grensen mellom Israel og Gazastripen.

Uten sjøblokade og varekontroll til Gaza-stripen, ville avanserte og dødelige våpen kunne strømmet fritt inn til Hamas og de andre terrororganisasjonene. Vi kan vanskelig se hvordan det ville skapt mer rettferdighet eller mer fred.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise