Norsk internasjonal kirkeleder støtter Hamas-krav som vil ødelegge Israel

Olav Fykse Tveit, generalsekretær i Kirkenes Verdensråd, gjentar støtte til «rett til å vende tilbake til tidligere familiehjem i det som i dag er Israel».
Skjermdump fra oioumene.org.
Skjermdump fra oioumene.org.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Lørdag 31. mars gikk Olav Fykse Tveit, den fremste norske internasjonale kirkelederen, ut med støtte til Hamas og de andre terrororganisasjonene som dagen før forsøkte å storme Israels grenser. I en nyhetsartikkel på nettsiden til Kirkenes Verdensråd heter det at demonstrantene «symbolsk krever rett for palestinerne til å vende tilbake til tidligere familiehjem i det som i dag er Israel». Der blir det også lenket til et policy-dokument som slår fast i første punkt, at Kirkenes Verdensråd støtter at «flyktningene har rett til retur».

– Vi ber for ofrene og deres familier, og vi søker Guds miskunn, kjærlighet og nåde slik at vi kan bli utrustet med kraft til å fortsette arbeidet for rettferdighet og fred, sier Fykse Tveit.

Rettferdighet, slik Kirkenes Verdensråd ser det, er at millioner av palestinere får flytte inn i Israel. Dermed vil verdens eneste jødiske stat forsvinner og bli erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Kirkenes Verdensråds krav for de palestinske flyktningene er en helt annen praksis enn den som følges for alle andre flyktninggrupper.

Mens drømmen om åpne grenser for millioner av palestinere inn i Israel lar vente på seg, ber Fykse Tveit om «hjelp og handling fra det internasjonale samfunnet til å få en slutt på blokaden av Gaza». Kirkelederen ser ut til å glemme at en FN-rapport fant at Israels sjøblokade av Gaza er lovlig etter folkeretten. Fykse Tveit vet veldig godt, men han unnlater å fortelle det, at det daglig går hundrevis av lastebiler med varer fra Israel til Gaza-stripen. Det er ingen mangel på vanlige forbruksvarer i Gaza. I stedet for å fortelle hele sannheten kaller han det en «blokade». Det korrekte er at Israel og Egypt har en kontroll av vareleveransene for å hindre at våpen og krigsmateriell blir importert til terrorgruppene i Gaza. På COGATs nettside kan du se en daglig oppdatert oversikt over mengden varer og antall personer som krysser grensen mellom Israel og Gazastripen.

Uten sjøblokade og varekontroll til Gaza-stripen, ville avanserte og dødelige våpen kunne strømmet fritt inn til Hamas og de andre terrororganisasjonene. Vi kan vanskelig se hvordan det ville skapt mer rettferdighet eller mer fred.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise