Norsk internasjonal kirkeleder støtter Hamas-krav som vil ødelegge Israel

Olav Fykse Tveit, generalsekretær i Kirkenes Verdensråd, gjentar støtte til «rett til å vende tilbake til tidligere familiehjem i det som i dag er Israel».

Skjermdump fra oioumene.org.
Skjermdump fra oioumene.org.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Lørdag 31. mars gikk Olav Fykse Tveit, den fremste norske internasjonale kirkelederen, ut med støtte til Hamas og de andre terrororganisasjonene som dagen før forsøkte å storme Israels grenser. I en nyhetsartikkel på nettsiden til Kirkenes Verdensråd heter det at demonstrantene «symbolsk krever rett for palestinerne til å vende tilbake til tidligere familiehjem i det som i dag er Israel». Der blir det også lenket til et policy-dokument som slår fast i første punkt, at Kirkenes Verdensråd støtter at «flyktningene har rett til retur».

– Vi ber for ofrene og deres familier, og vi søker Guds miskunn, kjærlighet og nåde slik at vi kan bli utrustet med kraft til å fortsette arbeidet for rettferdighet og fred, sier Fykse Tveit.

Rettferdighet, slik Kirkenes Verdensråd ser det, er at millioner av palestinere får flytte inn i Israel. Dermed vil verdens eneste jødiske stat forsvinner og bli erstattet av arabisk stat nummer 23 og muslimsk stat nummer 58. Kirkenes Verdensråds krav for de palestinske flyktningene er en helt annen praksis enn den som følges for alle andre flyktninggrupper.

Mens drømmen om åpne grenser for millioner av palestinere inn i Israel lar vente på seg, ber Fykse Tveit om «hjelp og handling fra det internasjonale samfunnet til å få en slutt på blokaden av Gaza». Kirkelederen ser ut til å glemme at en FN-rapport fant at Israels sjøblokade av Gaza er lovlig etter folkeretten. Fykse Tveit vet veldig godt, men han unnlater å fortelle det, at det daglig går hundrevis av lastebiler med varer fra Israel til Gaza-stripen. Det er ingen mangel på vanlige forbruksvarer i Gaza. I stedet for å fortelle hele sannheten kaller han det en «blokade». Det korrekte er at Israel og Egypt har en kontroll av vareleveransene for å hindre at våpen og krigsmateriell blir importert til terrorgruppene i Gaza. På COGATs nettside kan du se en daglig oppdatert oversikt over mengden varer og antall personer som krysser grensen mellom Israel og Gazastripen.

Uten sjøblokade og varekontroll til Gaza-stripen, ville avanserte og dødelige våpen kunne strømmet fritt inn til Hamas og de andre terrororganisasjonene. Vi kan vanskelig se hvordan det ville skapt mer rettferdighet eller mer fred.

Forrige artikkelMed slagordet «fordi fellesskap fungerer» vil Rødt utvise Israels ambassadør fra Norge
Neste artikkel– Jerusalem er jødenes og Israels hovedstad
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.