Kirkeuka: Palestinerne lever med daglige «korsfestelser»

Kirkeuka for demonisering av Israel er i gang.
I en beskrivelse av en fotoutstilling utenfor St. Jakob kirke i Bergen (bildet) gir Kirkeuka inntrykk av at palestinerne er offer for «daglige ‘korsfestelser’». (Foto: Wikimedia Commons)

Bakgrunn

Fra 19. september til 26. september 2021 arrangeres den såkalte «Kirkeuka for fred i Palestina og Israel». Arrangører i Norge er Mellomkirkelig Råd for Den norske kirke, Kirkens Nødhjelp, KFUK-KFUM Global, Norges KFUK-KFUM, Kvekerhjelp, Norske kirkeakademier, Kvekerhjelp, Norges Kristelige Studentforbund, Stiftelsen Karibu, Sabeels Venner og Svenska Kyrkan i Oslo.

I virkeligheten er Kirkeuka en arena for demonisering og utfrysning av Israel – verdens eneste jødiske stat. Dette har MIFF vist i en rekke artikler de siste årene.

Kirkeuka 2021

Kirkeuka 2021 fortsetter i samme tradisjon. Av 15 annonserte arrangementer (per 22. september) er det ingen som gir det minste hint om at israelske perspektiver vil bli formidlet til deltakerne. Hele fokuset er på påståtte israelske forbrytelser.

I Bergen arrangerer Bergen domkirke menighet, Kirkens Nødhjelp, Kirkeuka for fred i Israel og Palestina og Bergen Kirkeautunnale en fotoutstilling av fotograf Håvard Bjelland i Kirkens Nødhjelp. Han har vært «på Vestbredden og i Gaza» og «fanget både skjønnheten og grusomheten i øyeblikksbilder». I beskrivelsen av utstillingen heter det: «For landet har en hellighet over seg. Ikke minst blir dette tydelig når vi ser på menneskene. De som lever med daglige ‘korsfestelser’, men som likevel blir.»

Der har du det. Palestinerne er Jesus. Jødene er de fæle forbryterne som ikke bare korsfestet Jesus, men som korsfester ham på ny. Daglig.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise