Svenske kyrkan demoniserer den jødiske staten på det groveste

Kirkemøtet til Svenske kyrkan vil utrede om Israel er en apartheidstat.
Fra kirkemøtet i Svenske kyrkan 23. november 2021. (Skjermdump)

Svenska kyrkan (Den svenske kirke) regnes for Sveriges nasjonalkirke. På kirkemøtet 23. november vedtok representantene, med 127 mot 103 stemmer, å utrede om Israel gjør seg skyldig i apartheid. Dermed følger Svenska kyrkan i sporet til Den norske kirke. I et strategidokument fra Mellomkirkelig råd fra 28. april 2021 heter det at «mange roper et varsko om», at Israel «nå har mange fellestrekk med en apartheidstat». Senest i mai 2021 slo demokratiske Kongress-medlemmer i USA fast at apartheid-anklager mot Israel «er antisemittiske og at de bidrar til et klima som er fiendtlig mot mange jøder».

Karlstads biskop Sören Dalevi var en av møtedeltakerne som protesterte på forslaget. Det gjorde også delegaten Fredrik Sidenvall.

– Vi ser at den sterke venstreorienterte tilnærmingen til Svenska kyrkan fortsetter. Det er en ubegripelig fiksering på staten Israel. Der er helt historieløst og man har helt glemt hvorfor staten Israel ble grunnlagt, sa Sidenvall, ifølge den svenske avisen Dagen.

Fra sommeren 2021 er MIFF aktiv i Sverige, og vi skal advare mot kirkens demonisering av Israel også der, slik vi har gjort i Norge gjennom mange år.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise