Forbruksvarer direkte fra Israel

Langt over hundre nye produkter er lagt ut for salg på Midtøsten-torget i høst. Det har også kommet til et par nye forhandlere. Den ene gir norske Israel-venner mulighet til å bestille forbruksvarer sendt hjem til postkassen direkte fra Eilat i Israel.

Simon Wiesenthal Collection – en samling med 8 DVDer til 198 kroner – har gått rett til topps på bestselgerlisten til Midtøsten-torget etter mindre enn tre uker. Samlingen inneholder over 13 timer historiske dokumentarer om det jødiske folkets historie før, under og etter andre verdenskrig, inklusiv staten Israels historie fra 1948-1967. Forhandler er Høyer bokhandel i Arendal.

Det er Terje Lie og selskapet Coom Mediapartner som står ansvarlig for salget av Israelpakken. Lies søster, som bor i Eilat, kjøper inn et standard utvalg matvarer, snacks og pyntegjenstander i lokale markeder, og sender det direkte til kundene i Norge.

– Dette er en ny og spennende måte å støtte Israel på, mener Terje Lie. Alt innhold i pakken er produsert i Israel. I motsetning til alle andre produkter som selges av andre forhandlere på Midtøsten-torget, må Israelpakken forhåndsbetales. Til gjengjeld er porto inkludert i prisen på 700 kroner.

T-skjorter med Israel-motiver
elskapet Power Print fra Langevåg er den andre nye forhandleren på Midtøsten-torget.

– Vi tilbyr t-skjorter med silketrykk av Israel-motiver, forteller daglig leder Tanya Eline Ivey.

I første omgang har Ivey gjort tilgjengelig to varianter, en t-skjorte med davidsstjerne på brystet og Israels nasjonalemblem på ryggen og en annen med MIFF-logo på brystet.

Nyheter fra Israelimport
Morten I. Refsaas fra selskapet Israelimport fant mange spennende nye produkter da han var i Israel i oktober. Det mest spennede er kanskje bukkehornene. Shofarer blir brukt av jødene i religiøs sammenheng, spesielt i forbindelse med høytidene Rosh Hashanah og Yom Kippur. Shofar er nevnt en rekke ganger i Bibelen. Refsaas, som allerede har hatt etterspørsel etter shofarer, håper basunlyden kan vekke interessen hos flere i Norge.

Andre nyheter fra Israelimport er bønnesjalsmykker, byggesett, lommebok og spillkort med bilder fra Det hellige land.

Kjempesalg av DVD-pakker
Fredag 30. oktober la Høyer bokhandel ut for salg Simon Wiesenthal Collection – en filmsamling med over 13 timer historiske dokumentarer. På mindre enn tre uker er nesten 400 DVD-sett revet bort. Aldri tidligere har et produkt solgt tilsvarende gjennom Midtøsten-torget.

Bokhandler Harald Høyer tror den gode prisen er en hovedforklaring. Pakken med de åtte DVDene har en veiledende utsalgspris på 498 kroner. Høyer bokhandel tilbyr pakken for 198 kroner.

– Det er sjelden man får så mye kvalitetsfilm for så lite penger, sier Høyer. To av de ni filmene som inngår i pakken har vunnet Oscarprisen for “beste dokumentar”.

Men Høyer bokhandel presenterte også andre nyheter i oktober, blant annet et stort antall barnebøker ogbibler. Også en rekke andre boknyheter som bør ha interesse for MIFF-medlemmer er kommet for salg, inklusivJødisk mat på norske fat (350,-), Krigen i Gaza – Israels dilemma (198,-), Jødehat (pocketutgave) (198,-),Maskoten: min jødiske fars oppvekst i en SS-dødsskvadron (349,-) og Krystallnatten (299,-).Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelSaeb Erekat på tilbaketog
Neste artikkelKald skulder fra egyptiske forfattere
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise