Palestinakomiteen mener MIFF har æren for importøkning

Sverre Johnsrud i Palestinakomiteen er overrasket over at norsk import fra Israel øker i første halvår. – Men jeg ser det i sammenheng med den aksjonen som organisasjonen MIFF kjører for tiden, sier han.

Årlig import fra Israel i millioner kroner i perioden 1993 til 2011. (Tall fra SSB)
Årlig import fra Israel i millioner kroner i perioden 1993 til 2011. (Tall fra SSB)

Norsk import fra Israel økte med to prosent i første halvår, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Dette er større enn importøkningen både fra nordiske land og fra EU. Importen fra OECD-landene går samlet ned med 1,5 prosent.

Første halvår i 2011 importerte Norge varer for 435 millioner kroner fra Israel. I 2012 har dette økt til 443 millioner kroner, viser de foreløpige tallene til SSB. Økningen kommer etter aller tiders rekordimport i 2011.

Avisen Dagen spør Johnsrud hvorfor importen fra Israel stiger til tross for boikottaksjoner.

– Det er fordi vi har mange aktører som ikke kvier seg for å profittere seg på varer fra en okkupasjonsmakt. De burde holde seg for god til å handle med Israel, svarer Johnsrud. Han er medlem i landsstyret og arbeidsutvalget til Palestinakomiteen.

MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

MIFF har i flere år gitt en klar oppfordring: Kjøp israelske varer! I november 2011 utarbeidet MIFF et brev som interesserte kan skrive ut og levere til sin lokale butikksjef. Boikottaksjonene mot Israel handler ikke om kamp for fred og to stater for to folk, men er en urettferdig demoniseringskampanje som til slutt ønsker å fjerne Israel fra kartet, heter det i brevet.

MIFF driver Norges største Israel-relaterte nettbutikk, hvor en rekke importører selger varer fra Israel. Omsetningen i nettbutikken er dessverre ikke av et slikt omfang at det gir noe slags betydelig utslag i de totale importtallene fra Israel. Men det kan det bli en endring på dersom flere logger seg inn for å handle.

Etter at flere norske partier og organisasjoner gikk inn for boikott av Israel i 2011, ble norsk eksport til Israel betydelig svekket.

 

Forrige artikkelKadima trakk seg fra regjeringen
Neste artikkelDemonisering av Israel smaker ekstra søtt for AUF
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -