Palestinakomiteen mener MIFF har æren for importøkning

Årlig import fra Israel i millioner kroner i perioden 1993 til 2011. (Tall fra SSB)
Årlig import fra Israel i millioner kroner i perioden 1993 til 2011. (Tall fra SSB)

Norsk import fra Israel økte med to prosent i første halvår, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Dette er større enn importøkningen både fra nordiske land og fra EU. Importen fra OECD-landene går samlet ned med 1,5 prosent.

Første halvår i 2011 importerte Norge varer for 435 millioner kroner fra Israel. I 2012 har dette økt til 443 millioner kroner, viser de foreløpige tallene til SSB. Økningen kommer etter aller tiders rekordimport i 2011.

Avisen Dagen spør Johnsrud hvorfor importen fra Israel stiger til tross for boikottaksjoner.

– Det er fordi vi har mange aktører som ikke kvier seg for å profittere seg på varer fra en okkupasjonsmakt. De burde holde seg for god til å handle med Israel, svarer Johnsrud. Han er medlem i landsstyret og arbeidsutvalget til Palestinakomiteen.

MIFF har i flere år gitt en klar oppfordring: Kjøp israelske varer! I november 2011 utarbeidet MIFF et brev som interesserte kan skrive ut og levere til sin lokale butikksjef. Boikottaksjonene mot Israel handler ikke om kamp for fred og to stater for to folk, men er en urettferdig demoniseringskampanje som til slutt ønsker å fjerne Israel fra kartet, heter det i brevet.

MIFF driver Norges største Israel-relaterte nettbutikk, hvor en rekke importører selger varer fra Israel. Omsetningen i nettbutikken er dessverre ikke av et slikt omfang at det gir noe slags betydelig utslag i de totale importtallene fra Israel. Men det kan det bli en endring på dersom flere logger seg inn for å handle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at flere norske partier og organisasjoner gikk inn for boikott av Israel i 2011, ble norsk eksport til Israel betydelig svekket.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag