Stor økning i samhandel med Israel

Se de gledelige tallene.
Utenriksminister Børge Brende og statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem 8. januar 2015. (Foto: Kristin Enstad, UD)
Utenriksminister Børge Brende og statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem 8. januar 2015. (Foto: Kristin Enstad, UD)

Onsdag 15. juli la Statistisk sentralbyrå fram ferske tall for utenrikshandelen med varer. Som MIFF meldte i januar, var 2014 et rekordår for import fra Israel. De foreløpige tallene for første halvår i 2015 viser at importen ligger på samme nivå som ifjor.

Første halvår 2014 importerte Norge for 487 millioner kroner fra Israel. Første halvår i 2015 har importen økt til 493 millioner kroner.

I 2014 var norsk eksport til Israel større enn noen siden 1996. Men fortsetter eksporten på samme nivå ut året, kan det bli satt ny historisk rekord i 2015. Eksportøkningen i første halvår sammenlignet med første halvår 2014 var på hele 38,3 prosent. Eksporten i første halvår 2014 var på 337 millioner kroner. Fra januar til juni 2015 har Norge eksportert varer for 466 millioner kroner til Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelHizbollah truer opprørere i Syria
Neste artikkelAtomkappløpet mellom shia og sunni akselererer
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise