Importen fra Israel gikk opp i første halvår

Økning på ti prosent.

Importen fra Israel øker, men eksporten går betydelig ned. (Illustrasjonsfoto: MIFF)
Importen fra Israel øker, men eksporten går betydelig ned. (Illustrasjonsfoto: MIFF)

Importen fra Israel til Norge økte med 10,2 prosent, viser foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå. I første halvår 2017 var importen på 488 millioner kroner. I år har den økt til 537 millioner kroner. Dersom denne utviklingen fortsetter, vil importen på årsbasis bevege seg tilbake mot rekordnivået den hadde i 2015 og 2016 – rundt 956 millioner kroner. I 2017 endte totalimporten på 836 millioner kroner.

De foreløpige tallene fra SSB viser at norsk eksport til Israel har gått betydelig ned i første halvår, fra 727 millioner kroner i første halvår 2017 til 494 millioner kroner i første halvår i år. Nedgangen kommer etter flere år med rask økning i eksporten, det var nesten en dobling fra 2014 til 2017.

Forrige artikkelNå tilbyr Ving pakkereiser til Israel
Neste artikkelIsraelsk soldat drept av skarpskyttere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.