Importen fra Israel gikk opp i første halvår

Økning på ti prosent.
Importen fra Israel øker, men eksporten går betydelig ned. (Illustrasjonsfoto: MIFF)
Importen fra Israel øker, men eksporten går betydelig ned. (Illustrasjonsfoto: MIFF)

Importen fra Israel til Norge økte med 10,2 prosent, viser foreløpige tall fra Statistisk sentralbyrå. I første halvår 2017 var importen på 488 millioner kroner. I år har den økt til 537 millioner kroner. Dersom denne utviklingen fortsetter, vil importen på årsbasis bevege seg tilbake mot rekordnivået den hadde i 2015 og 2016 – rundt 956 millioner kroner. I 2017 endte totalimporten på 836 millioner kroner.

De foreløpige tallene fra SSB viser at norsk eksport til Israel har gått betydelig ned i første halvår, fra 727 millioner kroner i første halvår 2017 til 494 millioner kroner i første halvår i år. Nedgangen kommer etter flere år med rask økning i eksporten, det var nesten en dobling fra 2014 til 2017.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise