I dag ble det ny dobling av israelske viner på Vinmonopolet

Israelsk vin er på rask vei fram i Norge.

De ti nye vinene kommer fra Galilea, Judea og Golan. (Illustrasjonsfoto: recanati-winery.com)
De ti nye vinene kommer fra Galilea, Judea og Golan. (Illustrasjonsfoto: recanati-winery.com)

Frem til november 2018 var det kun tre israelske viner tilgjengelig gjennom Vinmonopolet.no. I flere år var det bare rødvinen Gamla Cabernet Sauvignon eller hvitvinen Yarden Chardonnay som var tilgjengelig, begge merket under opprinnelsesland «Øvrige» fordi de er produsert på Golan-høyden. I 2017 kom en musserende vin, Gamla Nature Brut.

I løpet av 2018 ble antallet vin mer enn doblet. Rødvinen Gamla Sangiovese fra Golan kom til, sammen med brennevinet Tubi 60 Original, rødvinen Barkan Reserve Cabernet Sauvignon og rødvinen Barkan Special Reserve Merlot.

I dag – 3. mai 2019 – øker antallet vin fra Israel fra 7 til 17.

De ti nye vinene varierer i pris fra 179 til 369 kroner. Recanati-vinene kommer fra Galilea, Tzora fra Judea-høydene og Ortal fra Golan.

Det som MIFF skrev i 2017 gjelder fremdeles:

Noen boikotter all alkohol, og dette tilbudet er ikke for dere.

Andre boikotter bare israelsk alkohol, noe som er umoralsk og hindrer fred. Noen innvender at noen av vinene kommer fra Golan, men det er ingenting i folkeretten som forbyr handel med varer produsert i okkuperte områder. Israel har for øvrig annektert Golan-høyden etter at området ble lovlig okkupert i en forsvarskrig i 1967.

Men til dem som uansett vil nyte vin fra Israel, og som ønsker å fremme norsk samhandel med den jødiske staten på kjøpet sier vi: L’chaim!

Bestiller du fra Vinmonopolet.no nå, vil det gå noen dager og så får du en SMS når du kan hente flaskene dine på nærmeste butikk.

Forrige artikkelRød Ungdom vil bli politianmeldt for å skjende Kristiansten med PLO-flagget
Neste artikkel23.741 soldater har dødd i forsvaret av Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.