Kraftig vekst i salg av israelsk vin i Norge

Vinmonopolet opplevde en økning i salget av israelsk vin på 67 prosent.
Tre vintyper fra den israelske produsenten Nana er blant de nyeste produktene på Vinmonopolet. (Foto: Nana Winery)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

I fjor gikk Vinmonopolets alkoholsalg opp med 40 prosent. Mye av årsaken er stengte grenser og mindre taxfreesalg. Tall fra Vinmonopolet viser at det i 2020 var økt salg av vin fra 48 av 57 land. Et av landene som opplevde den aller største veksten var Israel, skriver avisen Dagen.

– En av varegruppene som øker mest i popularitet på Vinmonpolet er salget av israelsk vin. Dette økte med 67 prosent i 2020, sier Vinmonopolets kommunikasjonssjef Jens Nordahl til avisen.

Det er ikke mange år siden det bare var en håndfull israelske viner til salgs i Norge, men de siste årene har utvalget på Vinmonpolet økt betraktelig.

– Det var seks flere israelske produkter på markedet i 2020 enn i 2019, så økt tilbud av israelske produkter forklarer dermed en del av veksten. Det gjør også økt salg av allerede etablerte produkter, forklarer Nordahl.

I tillegg til vin selges det også gin, whiskey og andre drikker fra Israel på Vinmonopolet. Det totale salget av israelske varer økte med 61 prosent.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise