– Israel vil støtte og beskytte kristne

Benjamin Netanyahu påpeker at Israel er det eneste landet i Midtøsten der antallet kristne ikke har gått nedover, men at antallet tvert imot er firedoblet siden 1948. Han lover fortsatt beskyttelse mot den brutale forfølgelsen deres trosfeller opplever i nabolandene.
Forsamlingen under møtet der Netanyahu talte til
Forsamlingen under møtet der Netanyahu talte til "Forum for innrullering av kristne i IDF". (Foto: Facebook)

– Jeg lover at vi vil beskytte dere og at vi vil reagere sterkt imot enhver som måtte forsøke å trakassere dere. Israel er en nasjon av lov og rett, sa statsminister Benjamin Netanyahu i en tale til et kristent publikum i Nasaret søndag, ifølge Jerusalem Post.

Han besøkte en organisasjon som arbeider for å få flere fra Israels kristne befolkning til frivillig å melde seg til tjeneste i det israelske forsvaret, noe som ikke er obligatorisk for denne gruppen av landets innbyggere. ”Forum for Drafting Christians into IDF” ble startet av den gresk-ortodokse presten Gabriel Nadaf i 2012, og antallet kristne israelere som årlig melder seg til verneplikt har steget fra 30 til 150 siden den gangen.

 

– Føler med forfulgte kristne

I talen sin til forsamlingen fordømte Netanyahu den ”stigende bølgen av islamistisk fanatisme og ekstremisme”, og uttrykte medfølelse med de kristne i Midtøsten som nå lider forfølgelse fra grupper som IS.

– Kristne samfunn krymper og forsvinner, samfunn som har vært der i tusener av år, siden kristendommens fødsel. Det er hele samfunn som utslettes brutalt og barbarisk, sa Netanyahu. – De utvises og forfølges. Noen er så heldige at de klarer å flykte og overlever, mens andre lider en forferdelig skjebne, sa han om de kristne i regionen.

 

– Stigende antall kristne israelere

Ifølge Netanyahu er Israel det eneste landet i Midøsten der antallet kristne ikke har gått nedover. Tvert imot anslår han at antallet kristne innbyggere i landet er firedoblet siden nasjonens grunnleggelse i 1948.

Statsministeren ga uttrykk for at de som frivillig lar seg verve til verneplikt er høyt verdsatt.

– Vi er brødre og partnere, vi kristne, jøder, drusere og muslimer som forsvarer staten Israel, sa han.

– Landet vårt er fundamentert på ideen om en jødisk og demokratisk stat, og i dette landet skal relasjonene mellom jøder og ikke-jøder være harmoniske, basert på gjensidig respekt, like rettigheter og like forpliktelser, noe som reflekteres her, sa Netanyahu.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise