– Israel vil støtte og beskytte kristne

Benjamin Netanyahu påpeker at Israel er det eneste landet i Midtøsten der antallet kristne ikke har gått nedover, men at antallet tvert imot er firedoblet siden 1948. Han lover fortsatt beskyttelse mot den brutale forfølgelsen deres trosfeller opplever i nabolandene.

Forsamlingen under møtet der Netanyahu talte til
Forsamlingen under møtet der Netanyahu talte til "Forum for innrullering av kristne i IDF". (Foto: Facebook)

– Jeg lover at vi vil beskytte dere og at vi vil reagere sterkt imot enhver som måtte forsøke å trakassere dere. Israel er en nasjon av lov og rett, sa statsminister Benjamin Netanyahu i en tale til et kristent publikum i Nasaret søndag, ifølge Jerusalem Post.

Han besøkte en organisasjon som arbeider for å få flere fra Israels kristne befolkning til frivillig å melde seg til tjeneste i det israelske forsvaret, noe som ikke er obligatorisk for denne gruppen av landets innbyggere. ”Forum for Drafting Christians into IDF” ble startet av den gresk-ortodokse presten Gabriel Nadaf i 2012, og antallet kristne israelere som årlig melder seg til verneplikt har steget fra 30 til 150 siden den gangen.

 

– Føler med forfulgte kristne

I talen sin til forsamlingen fordømte Netanyahu den ”stigende bølgen av islamistisk fanatisme og ekstremisme”, og uttrykte medfølelse med de kristne i Midtøsten som nå lider forfølgelse fra grupper som IS.

– Kristne samfunn krymper og forsvinner, samfunn som har vært der i tusener av år, siden kristendommens fødsel. Det er hele samfunn som utslettes brutalt og barbarisk, sa Netanyahu. – De utvises og forfølges. Noen er så heldige at de klarer å flykte og overlever, mens andre lider en forferdelig skjebne, sa han om de kristne i regionen.

 

– Stigende antall kristne israelere

Ifølge Netanyahu er Israel det eneste landet i Midøsten der antallet kristne ikke har gått nedover. Tvert imot anslår han at antallet kristne innbyggere i landet er firedoblet siden nasjonens grunnleggelse i 1948.

Statsministeren ga uttrykk for at de som frivillig lar seg verve til verneplikt er høyt verdsatt.

– Vi er brødre og partnere, vi kristne, jøder, drusere og muslimer som forsvarer staten Israel, sa han.

– Landet vårt er fundamentert på ideen om en jødisk og demokratisk stat, og i dette landet skal relasjonene mellom jøder og ikke-jøder være harmoniske, basert på gjensidig respekt, like rettigheter og like forpliktelser, noe som reflekteres her, sa Netanyahu.

Forrige artikkelBiskoper som ikke trøster Israel, men islamister og nynazister
Neste artikkelTo Gaza-kriger i måneden i Sør-Sudan
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/