Fordømmer kirkebrann

Politiske og religiøse ledere i Israel fordømmer kirkebrann.

Kirken for fisk- og brødunderet ble antent av vandaler. (Foto: Benjamin, flickr)
Kirken for fisk- og brødunderet ble antent av vandaler. (Foto: Benjamin, flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Gennesaretsjøen (på hebraisk Kinneret) blir også kalt Galilea-sjøen. Galilea er en region i Nord-Israel. Det var i Gennesaretsjøen Peter og flere andre av Jesu disipler fisket. Ifølge Det nye testamentet gikk Jesus der på vannet, og like ved sjøen gjorde Jesus et mirakel slik at 5.000 menn (og i tillegg kvinner og barn) kunne spise seg mette på fem brød og to fisker.

Det er bygget en kirke til minne om miraklet med brød og fisker. Nå i juni 2015 har noen satt fyr inne kirkeområdet. Selve kirken fikk ikke store skader, men blant annet et lagerrom for bøker, kontorer og en møtesal i tilknytning til kirken fikk skader. Det er skrevet graffiti på hebraisk: “Og avguder vil bli hogd ned.” Selv om man ikke helt kan utelukke palestinske provokatører, er nok dessverre det mest sannsynlige at det er ekstreme jøder som har gjort dette.

Gjennom århundrene har jødene opplevd mye vondt og lite godt fra kristne. Fremdeles er det slik at Kirkenes Verdensråd står for en politikk som,  hvis den blir gjennomført, vil sende jødene på flukt igjen.

Men i Israel er det religionsfrihet. Ledende rabbinere og politikere har fordømt skjendingen av et hellig sted. I skrivende stund har visst ikke politiet funnet synderen. Men jeg vil tro at han eller de blir funnet og får sin straff.

Det er en av forskjellene mellom Israel og de muslimske nabolandene. I nabolandene får muslimer liten eller ingen straff for å angripe kristne og andre minoriteter med vold. I Israel er minoriteter mye mer beskyttet. Erfaringene fra århundrer som minoritet sitter dypt i jødene og tilsier at minoritetenes rettigheter blir ivaretatt.

Forrige artikkelØyvind Bernatek i MIFF Oslo: Arbeidet til Hjelp Jødene Hjem
Neste artikkelHvor blir samarbeidsavtalen med Israel av?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no