Fordømmer kirkebrann

Politiske og religiøse ledere i Israel fordømmer kirkebrann.
Kirken for fisk- og brødunderet ble antent av vandaler. (Foto: Benjamin, flickr)
Kirken for fisk- og brødunderet ble antent av vandaler. (Foto: Benjamin, flickr)

Gennesaretsjøen (på hebraisk Kinneret) blir også kalt Galilea-sjøen. Galilea er en region i Nord-Israel. Det var i Gennesaretsjøen Peter og flere andre av Jesu disipler fisket. Ifølge Det nye testamentet gikk Jesus der på vannet, og like ved sjøen gjorde Jesus et mirakel slik at 5.000 menn (og i tillegg kvinner og barn) kunne spise seg mette på fem brød og to fisker.

Det er bygget en kirke til minne om miraklet med brød og fisker. Nå i juni 2015 har noen satt fyr inne kirkeområdet. Selve kirken fikk ikke store skader, men blant annet et lagerrom for bøker, kontorer og en møtesal i tilknytning til kirken fikk skader. Det er skrevet graffiti på hebraisk: «Og avguder vil bli hogd ned.» Selv om man ikke helt kan utelukke palestinske provokatører, er nok dessverre det mest sannsynlige at det er ekstreme jøder som har gjort dette.

Gjennom århundrene har jødene opplevd mye vondt og lite godt fra kristne. Fremdeles er det slik at Kirkenes Verdensråd står for en politikk som,  hvis den blir gjennomført, vil sende jødene på flukt igjen.

Men i Israel er det religionsfrihet. Ledende rabbinere og politikere har fordømt skjendingen av et hellig sted. I skrivende stund har visst ikke politiet funnet synderen. Men jeg vil tro at han eller de blir funnet og får sin straff.

Det er en av forskjellene mellom Israel og de muslimske nabolandene. I nabolandene får muslimer liten eller ingen straff for å angripe kristne og andre minoriteter med vold. I Israel er minoriteter mye mer beskyttet. Erfaringene fra århundrer som minoritet sitter dypt i jødene og tilsier at minoritetenes rettigheter blir ivaretatt.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise