– Kristensionister er ikke kristne i det hele tatt

Erkebiskop Atallah Hanna i den gresk-ortodokse kirken i Jerusalem.

Du grønne, islamistiske juletre? (Foto: Gal Berger, Twitter)
Du grønne, islamistiske juletre? (Foto: Gal Berger, Twitter)

Fra tid til annen må Atallah Hanna, erkebiskop i den gresk-ortodokse kirken i Jerusalem, vise hvor nidkjær han er for palestinernes sak. I 2015 valgte han å stille opp på bilde foran et juletre pyntet med bilder av jihadister og terrorister – palestinere med drap på hundrevis av mennesker på samvittigheten.

24. september 2018 rykket Hanna på ny ut med sitt budskap om fred på jorden, denne gang i de palestinske selvstyremyndighetenes offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida.

– Den kristne ordboken har ikke noe som heter «evangeliske kristne» eller «kristensionister», sa Hanna.

– De har ikke noe med kristenheten å gjøre i det hele tatt, de har ikke noen forbindelse til verdiene i kristendommen og med de evangeliske prinsipper som alltid velger å identifisere seg med de frarøvede og undertrykte i verden. De er nærmere jødedommen og zionismen og har ikke noen forbindelse til kristenheten, fortsatte Hanna.

For å være trygg på at hans budskap av toleranse og respekt ble oppfattet, understreket han også at kristne som støtter sionismen er «fiender av de kristne verdier».

Oversettelse ved Palestinian Media Watch.

Slik har du aldri sett et juletre pyntet

Forrige artikkelNorsk-finansiert tv-kanal: – Jødene arbeider for å oppvigle til krig og konflikt i hele verden
Neste artikkelElever opprørt over ensidig propaganda i skolen før Operasjon Dagsverk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.