– Kristensionister er ikke kristne i det hele tatt

Erkebiskop Atallah Hanna i den gresk-ortodokse kirken i Jerusalem.
Du grønne, islamistiske juletre? (Foto: Gal Berger, Twitter)
Du grønne, islamistiske juletre? (Foto: Gal Berger, Twitter)

Fra tid til annen må Atallah Hanna, erkebiskop i den gresk-ortodokse kirken i Jerusalem, vise hvor nidkjær han er for palestinernes sak. I 2015 valgte han å stille opp på bilde foran et juletre pyntet med bilder av jihadister og terrorister – palestinere med drap på hundrevis av mennesker på samvittigheten.

24. september 2018 rykket Hanna på ny ut med sitt budskap om fred på jorden, denne gang i de palestinske selvstyremyndighetenes offisielle avis Al-Hayat Al-Jadida.

– Den kristne ordboken har ikke noe som heter «evangeliske kristne» eller «kristensionister», sa Hanna.

– De har ikke noe med kristenheten å gjøre i det hele tatt, de har ikke noen forbindelse til verdiene i kristendommen og med de evangeliske prinsipper som alltid velger å identifisere seg med de frarøvede og undertrykte i verden. De er nærmere jødedommen og zionismen og har ikke noen forbindelse til kristenheten, fortsatte Hanna.

For å være trygg på at hans budskap av toleranse og respekt ble oppfattet, understreket han også at kristne som støtter sionismen er «fiender av de kristne verdier».

Oversettelse ved Palestinian Media Watch.

Slik har du aldri sett et juletre pyntet

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise