Kristne på Gazastripen får reise til Jerusalem og Betlehem i julehøytiden

Israelske myndigheter tillater at kristne palestinere på Gaza får innreisetillatelse.

950 kristne palestinere på Gaza har søkt om å få feire jul i Jerusalem og Betlehem. Her utenfor Fødselskirken i Betlehem.

Opp mot 950 kristne palestinerne på Gazastripen vil få tillatelse til å reise til Jerusalem og Betlehem i julehøytiden, etter at det først kom signaler om at de ikke ville få innreisetillatelse av sikkerhetsgrunner, skriver Ha’aretz.

Av Gazastripens rundt to millioner innbyggere er bare rundt 1200 kristne. Mange av dem har slektninger bosatt på Vestbredden. Nå får de muligheten til å treffe sine slektninger og feire julehøytiden sammen med dem.

Siden Gazastripen styres av Hamas, en terrororganisasjon som ønsker å utslette Israel, er det strenge sikkerhetskrav på hvem og hva som kommer inn og ut av enklaven. De 950 søknadene fra kristne på Gaza må først gjennomgå en sikkerhetssjekk av israelske myndigheter før tillatelse blir gitt.

De fleste kristne på Gaza er gresk-ortodokse, som feirer julaften 7. januar 2020, mens noen tilhører kirkesamfunn som feirer julehøytiden i desember.

Forrige artikkelMed dine penger forteller han verden at Jesus var palestiner
Neste artikkelStraffedomstolen i Haag vs Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.