Kristne på Gazastripen får reise til Jerusalem og Betlehem i julehøytiden

Israelske myndigheter tillater at kristne palestinere på Gaza får innreisetillatelse.
950 kristne palestinere på Gaza har søkt om å få feire jul i Jerusalem og Betlehem. Her utenfor Fødselskirken i Betlehem.

Opp mot 950 kristne palestinerne på Gazastripen vil få tillatelse til å reise til Jerusalem og Betlehem i julehøytiden, etter at det først kom signaler om at de ikke ville få innreisetillatelse av sikkerhetsgrunner, skriver Ha’aretz.

Av Gazastripens rundt to millioner innbyggere er bare rundt 1200 kristne. Mange av dem har slektninger bosatt på Vestbredden. Nå får de muligheten til å treffe sine slektninger og feire julehøytiden sammen med dem.

Siden Gazastripen styres av Hamas, en terrororganisasjon som ønsker å utslette Israel, er det strenge sikkerhetskrav på hvem og hva som kommer inn og ut av enklaven. De 950 søknadene fra kristne på Gaza må først gjennomgå en sikkerhetssjekk av israelske myndigheter før tillatelse blir gitt.

De fleste kristne på Gaza er gresk-ortodokse, som feirer julaften 7. januar 2020, mens noen tilhører kirkesamfunn som feirer julehøytiden i desember.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise