Eurovision i Israel avlyst

De israelske kringkastingsmyndighetene (IBA) har nylig vedtatt å ikke arrangere den nasjonale Eurovision-finalen, melder Yedioth Aharonoth. Grunnen skal være at man ikke ønsker å gi dem som står uten verneplikt noen som helst mulighet til å kunne representere Israel internasjonalt. I stedet har man utnevnt vinneren av programkonseptet "A star is Born", Boaz Mauda, som den som skal videreføre landets ære i den internasjonale finalen. Heldigvis for ham har han avlagt verneplikt. - Jeg vil ikke la dem som lurte seg unna sin militærtjeneste representere oss. Det er som å be meg applaudere noen som ved smutthull i lovverket unngår å bli beskattet. Jeg er også fryktelig i mot det ultraortodokse samfunnet som bruker loven for å komme seg unna tjenesten, sier generaldirektør for IBA, Mordechai Shklar. I følge Shklar er det å ikke avlegge verneplikten, enten man gjør det av medisinske grunner eller ikke, "et rop etter et anarki, som sier at loven er en selektiv ting som man ikke trenger å følge dersom man ikke liker den." Den internasjonale Eurovision-finalen er årlig verdens mest sette sangprogram, med deltakere fra de fleste landene i Europa. I Israel, såvel som i Norge, er den nasjonale finalen alltid en enormt populær begivenhet. Før årets internasjonale finale i Finland ble det mye bråk, da vertslandet ytret ønske om å nekte Israel deltakelse. Den nasjonale vinnerlåten "Push the button" ble for sterk kost, og man hevdet sangteksten hadde en politisk profil, myntet mot Iran. Den gang var reaksjonene i Israel sterke, ettersom man så dette som en ren politisk provokasjon fra de finske arrangørenes side. Det er historisk sett svært uvanlig å blande politiske spørsmål inn i avviklingen av Eurovision. Historien endte med at det israelske bandet fikk delta.

De israelske kringkastingsmyndighetene (IBA) har nylig vedtatt å ikke arrangere den nasjonale Eurovision-finalen, melder Yedioth Aharonoth. Grunnen skal være at man ikke ønsker å gi dem som står uten verneplikt noen som helst mulighet til å kunne representere Israel internasjonalt. I stedet har man utnevnt vinneren av programkonseptet "A star is Born", Boaz Mauda, som den som skal videreføre landets ære i den internasjonale finalen. Heldigvis for ham har han avlagt verneplikt. – Jeg vil ikke la dem som lurte seg unna sin militærtjeneste representere oss. Det er som å be meg applaudere noen som ved smutthull i lovverket unngår å bli beskattet. Jeg er også fryktelig i mot det ultraortodokse samfunnet som bruker loven for å komme seg unna tjenesten, sier generaldirektør for IBA, Mordechai Shklar. I følge Shklar er det å ikke avlegge verneplikten, enten man gjør det av medisinske grunner eller ikke, "et rop etter et anarki, som sier at loven er en selektiv ting som man ikke trenger å følge dersom man ikke liker den." Den internasjonale Eurovision-finalen er årlig verdens mest sette sangprogram, med deltakere fra de fleste landene i Europa. I Israel, såvel som i Norge, er den nasjonale finalen alltid en enormt populær begivenhet. Før årets internasjonale finale i Finland ble det mye bråk, da vertslandet ytret ønske om å nekte Israel deltakelse. Den nasjonale vinnerlåten "Push the button" ble for sterk kost, og man hevdet sangteksten hadde en politisk profil, myntet mot Iran. Den gang var reaksjonene i Israel sterke, ettersom man så dette som en ren politisk provokasjon fra de finske arrangørenes side. Det er historisk sett svært uvanlig å blande politiske spørsmål inn i avviklingen av Eurovision. Historien endte med at det israelske bandet fikk delta.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise